1 svar
89 visningar
daria är nöjd med hjälpen!
daria 134
Postad: 5 feb 2020 Redigerad: 5 feb 2020

PRAO ansökan

Ett par konkreta frågor om min debatt artikel är: om den är anpassad nog, och om jag har inkluderat allting som instruktionerna nämner. Jag undrar också om jag använder rätt grammatik, stavning och är bra anpassat till PRAO platsen jag söker (KTH) Samt om längden av personliga brevet är bra, eller för lång. Ytterligare om det finns några andra problem eller mer som jag behöver lägga till eller ta bort. Uppskattar all hjälp och kritik. Tack i förhand!

Här är min Prao ansökan:

Hej Professor Oscar,

Mitt namn är (namn) och jag går i åttan på (skolans namn).Som en driven elev med ett stort intresse för teknik och vetenskap tycker jag att jag är en bra person för eran praoplats på KTH. Den främsta anledningen som jag vill jobba hos er är eftersom jag har alltid varit intresserad av ämnen inom vetenskap och teknik, och en dröm för mig är att ha det i min framtida karriär plan. Dataingenjörer skapar effektiviteten och intelligensen för de tekniksystem som används idag. Jag strävar efter att vara en del av den enorma tillväxten. Dessutom har både vetenskap och teknik syftet att förbättra och förbättra människors liv över hela världen. Oavsett om det är botemedel mot cancer, eller en ny digital idé eller kraften att skapa något med din kunskap fascinerar mig.
Som en driven elev med ett stort intresse för teknik och vetenskap tycker jag att jag är en bra person för eran praoplats på KTH. Jag är väldigt beslutsam och vill alltid vara ett steg framåt, även om jag ännu inte är i min högskoleutbildning, har redan börjat studera programmering på egen hand, som Javascript och Python. Dessutom har jag arbetat med programmering av Legorobotar i skolan, där vi fick programmerade att utföra olika saker - något som jag tror kommer vara en fördel för att jag har redan grundläggande kunskaper i programmering.
Min största personliga styrka är mitt engagemang och initiativförmåga. Jag är inte nöjd förrän jag gjort mitt bästa och därmed nått ett bra resultat. Jag tror att min analytiska färdigheter, min förmåga att arbeta med andra och min ambition att uppnå mina mål kommer att vara ett positivt bidrag till KTH. Jag talar flytande svenska, engelska, och bulgariska. Jag har även grundläggande kunskaper i spanska, vilket är en stor tillgång eftersom jag kan kommunicera med internationella elever och med praktikanter där. Dessutom strävar jag alltid efter att vara annorlunda, att alltid nå toppen, med hjälp av erfarenheter och studier. Jag är säker på att jag kan visa hur fascinerad jag är och villig att ge en stor andel av min tid till alla som är villiga att anställa mig.
Jag tror att detta kommer att vara en möjlighet för mig att växa i min vetenskapliga och tekniska kompetens. Jag kommer att ha en chans att bredda mina horisonter och lära mig att tillämpa en del av den information som lärts i skolan i vårt dagliga liv.
Jag skulle vara mycket glad att få chansen att delta i PRAO på KTH, utmana mig själv och utöka min kunskap. Jag ser fram emot ditt svar.
Med varma hälsningar,
(för och efternamn)

Det ser väl bra ut. Är detta en ansökan som du ska skicka eller en skoluppgift?

Det du kan tänka på är kanske att lägga större fokus på din nyfikenhet och intresse för deras skola, vetenskapen de arbetar med och deras utbildningar. Skriv kanske också mer om hur du är och vad du tycker om i skolan. Om du går i årskurs 8 så kommer de inte främst vilja ha dig på grund av dina kompetenser eller för att du kan tillföra något, utan snarare för att de vill ge en ung intresserad person chansen att få testa på hur det är på KTH. Du behöver inte låta "professionell" så som om du söker en anställning, för det handlar väl om en praoplats. Lägg istället att du är nyfiken, ambitiös och intresserad. Nämn kanske något om vad du kanske skulle vilja studera på KTH i framtiden.

Exempel på meningar som är lite "too much" är: ". Jag tror att min analytiska färdigheter, min förmåga att arbeta med andra och min ambition att uppnå mina mål kommer att vara ett positivt bidrag till KTH.". Skriv kanske hellre "Jag tror att jag genom att praoa på KTH skulle kunna utveckla min analysförmåga. Jag tycker om att samarbeta och lära av andra och gillar att arbeta mot ett mål, vilket jag tror jag kan få användning för på KTH".

Även: "Jag strävar efter att vara en del av den enorma tillväxten." som kan bytas mer ödmjukt mot "Jag skulle tycka det vore givande att i framtiden kunna få vara med och skapa denna tillväxt och utveckling"

 

Språkliga korrigeringar i fetstil:

Hej Professor Oscar,

Mitt namn är (namn) och jag går i åttan på (skolans namn).Som en driven elev med ett stort intresse för teknik och vetenskap tycker jag att jag är en bra person för eran praoplats på KTH. Den främsta anledningen till att jag vill jobba hos er är eftersom jag har alltid varit intresserad av ämnen inom vetenskap och teknik, och att det är en dröm för mig är att ha det i min framtida karriärsplan. Dataingenjörer skapar effektiviteten och intelligensen för de tekniksystem som används idag. Jag strävar efter att vara en del av den enorma tillväxten. Dessutom har både vetenskap och teknik syftet att förbättra och förbättra människors liv över hela världen. Oavsett om det är botemedel mot cancer, eller en ny digital idé eller kraften att skapa något med din kunskap  fascinerar det mig.
Som en driven elev med ett stort intresse för teknik och vetenskap tycker jag att jag är en bra person för eran praoplats på KTH. Jag är väldigt beslutsam och vill alltid vara ett steg framåt, även om jag ännu inte är i min högskoleutbildning,  har jag redan börjat studera programmering på egen hand, som Javascript och Python. Dessutom har jag arbetat med programmering av Legorobotar i skolan, där vi fick programmerade att utföra olika saker - något som jag tror kommer vara en fördel jag har redan grundläggande kunskaper i programmering.


Min största personliga styrka är mitt engagemang och initiativförmåga. Jag är inte nöjd förrän jag gjort mitt bästa och därmed nått ett bra resultat. Jag tror att mina analytiska färdigheter, min förmåga att arbeta med andra och min ambition att uppnå mina mål kommer att vara ett positivt bidrag till KTH. Jag talar flytande svenska, engelska, och bulgariska. Jag har även grundläggande kunskaper i spanska, vilket är en stor tillgång eftersom jag kan kommunicera med internationella elever och med praktikanter där. Dessutom strävar jag alltid efter att vara annorlunda, att alltid nå toppen med hjälp av erfarenheter och studier. Jag är säker på att jag kan visa hur fascinerad jag är och är villig att ge en stor andel av min tid till alla som är villiga att lära och visa mig saker.  att anställa mig.
Jag tror att detta kommer att vara en möjlighet för mig att växa i min vetenskapliga och tekniska kompetens. Jag kommer att ha en chans att bredda mina horisonter och lära mig att tillämpa en del utav den information som lärts ut i skolan i vårt dagliga liv.
Jag skulle vara mycket glad att få chansen att delta i PRAO på KTH, utmana mig själv och utöka min kunskap. Jag ser fram emot ditt svar.

Svara Avbryt
Close