1 svar
11 visningar
Idk:-):( 27
Postad: 3 maj 15:06

Prinsessan Diana

Jag håller på att skriva ett fördjupningsarbete om prinsessan Diana av Wales. Min frågeställning är huruvida pressen dödade henne eller ej.

Om någon har några bra hemsidor eller relevanta bevis eller tankar om denna specifika fråga eller också något annat angående prinsessan som kan vara relevant inför denna uppgift så uppskattas det starkt!

Jonto 4730 – Moderator
Postad: 3 maj 15:30

Jag tror att det är fel att prata i form av "bevis" för att pressen dödade heller inte. Det handlar snarare om argument och argumentation som man kan presentera. De facto så var det ju inte pressen som dödade henne; hon dog i en bildolycka men bildligt talat så kan man mena att pressen och trycket från pressen, ledde till hennes död. Både indirekt genom det pysiska och mentala påfrestningen men också mer direkt genom att hon under bilfärden som ledde till hennes död, var hårt förföljd av journalister. 

Om det inte är en argumenterande text där du ska argumentera för något så får du helt enkelt beskriva omständigheterna kring olyckan. Både den bevakning av Diana som skedde innan olyckan från att hon kom in i kungahuset. Sen får du beskiva omständigheterna kring dödsolyckan. Sen kan du göra en slutsats där du utifrån källorna värderar så obejktivt som möjligt vad som går att säga om hennes död.

Intressnata uttalanden att ta med kan ju vara detta från hennes rättsläkare:

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/rattslakaren-richard-shepherd-om-prinsessan-dianas-dod

 

Här är en lång(181 sidor) uppsats från två forskare vid universitet om Dianas död. 

https://rib.msb.se/filer/pdf/28475.pdf

Du kanske inte kan läsa hela men där finns nog väldigt mycket att använda dig av. Titta i innehållsförteckningen och titta på vad du tror skulle kunna vara till hjälp för dig och läs dessa stycken.

Svara Avbryt
Close