Annonyma tjejen 366
Postad: 2 maj 2023 20:48

Psykisk ohälsa

Jag läste att, "Kontrasterna är stora i Majorna-Linné i jämförelse med de andra stadsdelarna, få har
annan etnisk bakgrund, många har missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar". varför är det så mycket psykisk ohälsa just i majorna? vad kan det bero på? och vart i majorna är det troligvis mest? 

Vargen 10
Postad: 29 maj 2023 12:39

Bara så jag har förstått frågan korrekt är din fråga dels Varför pyskisk ohälsa är så stort på majorna men också vart på majorna det är störst?

naytte 4221 – Moderator
Postad: 29 maj 2023 13:14 Redigerad: 29 maj 2023 13:23

Jag tror en stor anledning är typen av människor som bosätter sig i Majorna-Linné. Det är ett typiskt rikemansområde, där barnen får göra lite vad de vill utan att föräldrarna bryr sig så mycket. Ingen vettig människa bosätter sig där, utan det handlar till 100 % om status. Hyrorna är skyhöga och bostäderna pyttesmå, och för barn är det definitvt ingen bra plats att bo på. Så redan där börjar "vanvården" av barnen.

Då föräldrarna inte bryr sig tillräckligt om sina barn gör de allt de kan för att få uppmärksamhet - därigenom uppstår sådan "depression" eller andra "psykiska besvär". Om det inte blev tydligt av citattecknen betvivlar jag starkt att det rör sig om äkta psykiska besvär.

Det är lustigt hur det alltid är rikemansbarnen eller de som har det allra bäst som får "psykiska besvär", så fort livet blir lite jobbigt... :)


Tillägg: 29 maj 2023 13:22

Nu talar jag främst om Linné vid typ Linnéplatsen. Längre ut i Majorna-Linné (tänk typ Stigbergstorget) är det nog annorlunda.

Svara Avbryt
Close