petz 40
Postad: 26 nov 2018

Radavstånd

Hej!

Jag har egentligen bara en snabb fråga. Jag håller på och skriver min första riktiga uppsats på universitet och jag undrar bara vad man brukar ha för radavstånd på dessa? Jag har sett att många tidiga exempeluppsatser har ett ganska stort avstånd som jag inte har upplevt är vanligt på gymnasiet.  

Jonto 1560 – Gy-lärare (Ty)
Postad: 26 nov 2018 Redigerad: 26 nov 2018

Det bör framgå av instruktionerna från universitetet eller läraren. Vissa universitet har en allmän mall för alla uppsatser. 

1,5 radavstånd är ganska vanligt. Det underlättar om examinatorn vill skriva ut och anteckna kommentarer eller göra korrigeringar.

Ingen av mina universitetslärare har varit så noga med det förutsatt att det inte tydligt stått i uppgiften eller i andra riktlinjer vad som ska användas.

Teraeagle 6701 – Moderator
Postad: 26 nov 2018

En del är förespråkare av dubbelt radavstånd, vilket ser extremt fult ut. Jag brukar köra med 1,15. Om du har några riktlinjer från universitetet så ska du dock följa dem istället.

Det man kan tänka på är att en del gillar att skriva ut uppsatsen och sedan kunna skriva anteckningar mellan raderna. Förutom att texten blir mer lättläst med större radavstånd så är det i princip den enda fördelen.

Teraeagle skrev:

En del är förespråkare av dubbelt radavstånd, vilket ser extremt fult ut.

 Vissa monster är ju förespråkare av 3,0 i radavstånd. *andas i en påse*

petz 40
Postad: 26 nov 2018

Tack så otroligt mycket! Tror att jag nog kör på 1,5 ändå. Tycker att det är konstigt att vi inte fick några tydliga riktlinjer i detta som ni säger att man borde få :/

Har man inte fått några tydliga riktlinjer eller inte kan hitta det så tycker jag du gör rätt i att välja det som du tycker är lämpligt för uppgiften. Eventuellt om du har möjlighet kan du skriva en kommentar om det vid din inlämning att du inte kunde hitta några riktlinjer och därför valde att göra så här.

En ganska liten sak som du eller de enkelt kan ändra om det inte skulle passa. Det är mest om ni har fått angivelser att omfånget ska ligga inom ett visst antal sidor som det kan påverka.

Svara Avbryt
Close