3 svar
41 visningar
Banankrönikören är nöjd med hjälpen
Banankrönikören 3
Postad: 31 jan 12:27 Redigerad: 31 jan 18:36

Räknas detta som en krönika, finns det något jag ska ändra på eller ta bort?

Kan jag få någon typ av feedback på min krönika jag skrivit 

 

Krönika:

Att ständigt packa ner sitt liv i kartonger och omlokalisera sig är en upplevelse som för många andra innebär spänning och nya möjligheter. Men för mig är det en konstant kamp mot rotlöshet och att aldrig riktigt känna sig hemma. Att flytta mycket kan kännas som en konstant berg- och dalbana, och för mig kan den känslan bli överväldigande. För mig hade livet känts enklare om jag hade kunnat undgå att flytta från plats till plats.

 

Det är något visst med att kalla ett ställe för “hemma”. Det är mer än bara en fysisk plats; det är känsla av stabilitet och gemenskap. Men när du byter hem som andra byter kalsonger blir den känslan svår att bibehålla. Just när du börjat vänja dig med rösterna från dina grannar och vägen till skolan, så slits du bort och tvingas anpassa dig till en ny vardag.

 

Att packa och packa upp kartonger blir en form av vana, däremot är det en vana jag helst skulle vilja avstå ifrån. Jag drömmer om att ha ett hem där jag kan slå mig ner, skaffa minnen för livet och skapa en plats där jag verkligen känner mig hemma. Istället lever jag i en konstant cykel där packar upp för att sedan packa ner igen, alltid redo för nästa flytt.

 

Trots allt besvär med att flytta mycket finns en insikt: varje plats har något unikt att erbjuda. Varje flytt är ett tillfälle att lära sig något nytt om sig själv och världen runt omkring. Det är som en påminnelse om att livet är en resa och inte bara en destination.

 

Så, trots de jobbiga stunderna och perioder av rotlöshet, väljer jag att se flyttandet som en form av personlig tillväxt. En dag kommer jag kanske att finna den plats där jag vill slå mig ner för gott. Tills dess fortsätter jag packa och packa upp, med förhoppningen om att varje flytt tar mig närmare ett hem, där jag kan känna mig trygg och hemmastadd.

ii_noor06 732
Postad: 31 jan 17:15

Jag har läst din text. Men jag är jättedålig på att skriva en krönika fast än jag skrev det en gång i 9:an och fick A på den. Dock den ser bra ut hittills vet ej om någon kan lägga till någon förbättring eller ta bort något. Vet ej. 

Banankrönikören 3
Postad: 31 jan 17:23
ii_noor06 skrev:

Jag har läst din text. Men jag är jättedålig på att skriva en krönika fast än jag skrev det en gång i 9:an och fick A på den. Dock den ser bra ut hittills vet ej om någon kan lägga till någon förbättring eller ta bort något. Vet ej. 

Drömmen är ju att få A på den här krönikan men vet inte om jag uppfyller dom kraven :)

Jonto 9009 – Moderator
Postad: 31 jan 18:35

Låser denna tråd, då du redan har en tråd om krönikan och inte får ha fler. Du har dock rätt att efter 24 timmar från att du postat tråden , att "bumpa" den, alltså skriva ett nytt inlägg för att flytta upp tråden. Tänk dock på att ge respons på hela texter är ett ganska krävande och svårt arbete, så det kan vara svårt att hitta någon som har tid och vill göra det och vi har ganska få användare som är specialiserade på svenskämnet. /Jonto, moderator

Tråden är låst för fler inlägg

Close