5 svar
46 visningar
Lea88 14
Postad: 25 maj 2019

Rashygien

Hur var rashygien under 1900 talet och vilka personer var viktiga under detta skeedet. 

Sen en fråga som jag tycker känns omöjligt att besvara är hur framtiden kommer att se ut gällande rasbiologin?

Hur har du tänkt själv? Det står i Pluggaktuens regler att du skall visa hur du har försökt och hur långt du har kommit. /moderator

Hur har du försökt själv? Några tips på länkar:


Angående framtiden: Hur ser attityden ut kring rasbiologi idag? Rasbiologin handlade till stor del om att avla fram och bevara den bästa människan, finns det några likheter med dagens samhälle? Hur ser forskningen ut kring att manipulera gener och liknande?

Lea88 14
Postad: 25 maj 2019

Jag har försökt själv och har typ bokstavligen gråtit igenom denna uppgift då jag inte vet vart jag ska börja och det är så mycket fakta jag inte känner till bakom den här uppgiften som ska dessvärre in idag. Därför har jag inte hunnit skriva några egna tankar men behöver hjälp med att komma igång. 

Det är ju en väldigt bred frågeställning.

Hur nazisterna använde rasbiologin för att legetimera att begå folkmord på en stor mängd judar och andra grupper är viktigt att ta upp. Du kan även beskriva hur Sverige adopterade dessa idéer och också hade ett rasbiologiskt institut.

Du kan också föröska hitta fakta om hur dessa idéer började och vad de kom ifrån?

Än idag finns organisationer som pratar om rasbiologi exempelvis högerextrema organisationer som NMR. Hur uttrycker de sig? Titta in deras hemsidor och vad som skrivs om dem. Är det annorlunda än rasbilogin förr eller samma stuk? Hur hänger rasism ihop med rasbiologi?

Smutstvätts länkar ovan är superbra. Titta in dem för att få en bild av ämnet.

Svara Avbryt
Close