1 svar
138 visningar

recension

hej kan man inleda en bokrecension med till exempel "boken jag ska recensera heter pojken i randig pyamas och är en roman skriven av författaren john boyne..." ? hur börjar man att skriva en bokrecension? behöver hjälp så fort som möjligt är jätte tacksam för allt (:

Jonto 3228 – Gy-lärare (Ty)
Postad: 10 maj 2019 Redigerad: 10 maj 2019

Ja det kan du göra. Du kan dock också börja på andra sätt som ger en mer intressant inledning. Man kan göra något som heter "in medias res" och börja mer i handlingarnas centrum antingen i din recension eller i själva boken för att sedan gå in på vad boken heter och vem som skrivit den.

Exemeplvis:

Spänning, Tragedi och Drama- den här boken har verkligen allt!. Jag talar såklart om boken ....

Eller..

Det råder inte brist på böcker om nazismen och andra världkriget men det finns en som sticker ut från mängden och har något extra. Boken "Pojwkn i randig..."  av John Boyme är en....

Eller..

I ett koncentrationsläger i 40-talets Tyskland, en oväntad vänskap mitt ibland taggtrådar och skräck.  I John Boynes bok "En pojke i ..." så....

 

Du behöver alltså inte skriva rakt upp och ner att du ska recensera en bok , det kommer läsarna förstå genom hur du skriver, att det är en recension.

Svara Avbryt
Close