4 svar
26 visningar
hejhej10 6
Postad: 20 maj 2020 Redigerad: 20 maj 2020

Samhällseffekter av massmedias rapportering

Vilka effekter skulle det få på vårt samhälle om vi inte litade på massmedias rapportering eller på de funktioner/institutioner i samhället som skall granska massmedia? Hur har detta påverkats av att sociala medier som i allt större utsträckning blivit vårt sätt att konsumera information och nyheter på?

Risken är ju att man odlar sin egen världsbild som bygger på fördomar och egen erfarenhet , instället för fakta och inte får någon bra bild av verkligheten. Det kan också hända att man går till andra alternativa medier. Vad kan faran med det vara?

hejhej10 6
Postad: 21 maj 2020 Redigerad: 21 maj 2020

Ledord: Ett diskuterande och reflekterande svar med en analys som förklarar hur detta påverkar samhället omkring oss med hjälp av egna slutsatser som är förankrade i externa källor som fördjupar diskussionen. Glöm inte att motivera ditt val av källor med ett källkritiskt resonemang i slutet av ditt svar.

Va? Ger du ledordet till mig?

Jag ska inte skriva uppgiften.

Var det något i mitt svar som du vill att jag ska förtydliga eller är det något mer du undrar över?

hejhej10, hur har du tänkt själv? Det står i Pluggakutens regler att du skall visa hur du har försökt och hur långt du har kommit. Meningen med Pluggakuten är att du skall få den hjälp du behöver för att göra din uppgift själv, inte att någon annan skall servera dig färdiga lösningar på dina problem. /moderator

Svara Avbryt
Close