2 svar
97 visningar
Gabicho 3
Postad: 25 jul 2020 00:15

Skolan öppnas?

Hej, jag har hört att skolan kommer att öppnas igen nu på augusti. Men finns det inte större risk för coronavirus spridningen d.v.s. bussarna och tunnelbanan kommer så klart att bli helt fulla. Jag till exempel tar bussen till skolan och jag kan inte förklara hur full det är där inne. Bortsett från det så är mitt gymnasium liten och det finns inget sätt att man kan ha 2 meters eller till och med 50 cms avstånd från alla i skolan, speciellt i klassen då borden ligger tätt intill varann. Vi har också matkort vilket betyder att vi måste äta på restauranger och det jag kan säga är att det finns så extremt långa kö där på lunch tiden. Man kan inte heller säga till sina vänner att akta sig för man vill ha social distansiering. Det kommer liksom inte att gå och ju mer man säger så desto mer som vill skoja runt dig. Det är inte så att jag hatar skolan och inte vill finnas på plats för distans skolan har verkligen varit lite jobbigt då allt är eget ansvar. Det är inte trevligt att sitta hemma å lyssna på läraren å aldrig kunna ställa privat fråga face to face. Det kommer självklart kännas dåligt att spendera sista gymnasie året på distans och jag önskar verkligen att all kunde gå tillbaka till hur det var men jag tror inte att öppna skolorna igen är smart. Jag personligen har andningsvårighter och mina föräldrar anser att jag ingår i risk grupperna men jag vet liksom inte vad jag ska göra. Vad tycker ni att jag bör göra. Men är det bara jag som tycker så eller finns det några andra?Vad tycker ni om det jag har just sagt? Har jag fel eller låter det rätt?

Korra 3233
Postad: 25 jul 2020 08:28

Många skolor vidtar åtgärder. Lunchtiderna kanske är annorlunda för varje klass för att minska antal och annat liknande. 

Jonto 5457 – Moderator
Postad: 25 jul 2020 13:22

Prata med rektorn på skolan. Kanske kan de göra något för att underlätta eller så kan det i alla fall få dig att känna dig tryggare. Jag är säker på att skolorna kommer göra de åtgärder som de kan för att minska trängsel. Som regel så ska skolorna öppnas. Enskilda huvudmän(kommun/skolchef) kan dock ha möjlighet att göra undantag eller fixa andra lösningar.

Att skolorna sätts igång kommer absolut att innebära att det blir mer folk i rörelse än tidigare. Samtidigt har grundskolorna varit öppna under våren och det har under omständigheterna fungerat bra.

Det kan vara bra att informera lärare och klasskamrater att man är noga med avstånd och beröring så att de respekterar detta mot dig.

Kollektivtrafiken är ju ett annat problem. Det är ju dock Länstrafiken/trafikhuvudmannens ansvar. Där kan man också skicka ett mejl och höra hur de har tänkt. Jag tror de har ganska bra koll på vilka linjer som det är högt tryck på och kanske kan de sätta in fler avgångar där. Förhoppningsvis kan också busschaufförerna se till att inte släppa på för många. Om det finns flera närliggande avgångar, så kan du kanske se till att ta en tidigare avgång om det hjälper.

Jag tycker det är bra att gymnasierna kommer igång så länge skolorna ser till att hålla goda rutiner och göra vad de kan med sina förutsättningar för att undvika detta. Sen har alla elever ett stort individuellt ansvar. Det farliga är inte att träffa folk eller att gå i skolan. Det farliga är om man inte tvättar händerna, nyser/hostar/andas på varandra eller träffar folk trots att man är sjuk. Jag tror dock skolor har möjlighet att stänga under en längre eller kortare tid om det skulle finnas problem eller en förhöjd risk för smittspridning på just den skolan.

Svara Avbryt
Close