2 svar
294 visningar
Casy123 är nöjd med hjälpen
Casy123 17
Postad: 15 okt 2020 22:20

Slavhandelns konsekvenser för Afrika

Jag har en fråga: Vad fick slavhandeln för konsekvenser för Afrika?
Jag förstår ju att en av dem var för att de förlorade människor i världsdelen pga att många köpte slavarna från Afrika, som sedan dog.

Men har någon fler exempel att ge? de behöver inte vara utvecklade, räcker med ett exempel sen får jag utveckla det själv!

Visa spoiler

Skriv ditt dolda innehåll här

Visa spoiler

Skriv ditt dolda innehåll här

Visa spoiler

Skriv ditt dolda innehåll här

Jonto 5954 – Moderator
Postad: 16 okt 2020 00:38

Hur har det påverkat den afrikanska ekonomin? I slavhandeln så tvingades de sälja slavar billigt till västländer. Hur har detta påverkat den afrikanska utvecklingen?

Lelle05 3
Postad: 16 okt 2020 17:28

Frågor du kan utgå från för att utveckla din analys

Vill du utveckla din konsekvens så kan du där fråga dig vilka konsekvenser en minskad och förlorad befolkning har fått för den Afrikanska världsdelen, hur ser den demografiska utvecklingen ut?

Slavhandeln har också gett upphov till flera andra konsekvenser ur kolonialmakternas perspektiv. Den strukturerade handeln mellan människor gav upphov till rasbiologiska och imperialistiska tankar om att den afrikanska befolkningen var underlägsen den vita ariska rasen. Detta gav upphov till att man senare började att kolonisera världsdelen. Vilka konsekvenser förde detta med sig för Afrika idag när kolonierna har blivit självständiga?

Svara Avbryt
Close