1 svar
2580 visningar
SkolanIsTheShit är nöjd med hjälpen!
SkolanIsTheShit 33
Postad: 24 apr 2019

Speciella klädesplagg inom Hinduismen?

Hejsan!

Jag undrar om det finns några speciella klädesplagg man har inom Hinduismen eller några speciella regler man måste följa? 

Hinduer har oftast speciella kläder :Se lite bilder här: https://www.google.com/search?q=hinduer+kl%C3%A4der&rlz=1C1VFKB_enSE610SE610&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj01pjY3OnhAhVLUZoKHTjLBwUQ_AUIDigB&cshid=1556143090566658&biw=1920&bih=937

Däremot är det inte alltid så att det hänger ihop med religionen eller har att göra med att de är hinduer utan det kan vara kulturella fenomen som uppstår, oberoende av religionen. I detta fall skulle jag säga att det är mer kulturellt betingat.

Det plagget som många indiska kvinnor kan ses bära på bilderna heter sari : https://sv.wikipedia.org/wiki/Sari

 

Vad gäller regler bör du framför allt titta på kastsystemet som förknippas med hinduismen där ens kast avgör vad man åtnjuter för rättigheter i samhället och hur man ska/bör leva. Notera att här är dock också en fara där kastsystemet delvis är av religiös karaktär men även av politisk karaktär.

Du kan också titta på karma. Karma är inga regler man ska följa men bygger på en tanke att om man gör vissa goda saker eller lever på ett speciellt sett så får man karma som kan ge ett bättre nästa liv efter att man blir återfödd.

Svara Avbryt
Close