21 svar
232 visningar

Svar som aldrig kommer fram

Det händer då och då att svar försvinner.

Det verkar hända när två svar postas samtidigt.

Det har hänt mig flera gånger tidigare och nu alldeles nyss när jag svarade samtidigt som Smaragdalena på det här inlägget.

Hur ser det ut med databashanteringen egentligen, jag misstänker en bugg där?

Jag ber våra teknikmagiker svara på detta. :)

Det har hänt mig också. Oftast kommer det upp ett meddelande om att det inte gick att posta och om man försöker skriva ett nytt svar direkt ligger det tidigare inlägget kvar i svarsrutan.

Inget meddelande, svaret ligger inte kvar. Irriterande.

Niro 243
Postad: 24 okt 2020

Jag fick också ett meddelande om att svaret gick inte att skicka. Då skrev jag om det, efter någon minut hade

jag två postade svar.

Har inte hänt mig

Jonto 4214 – Moderator
Postad: 24 okt 2020

Händer titt som tätt,ja

Laguna 13338
Postad: 24 okt 2020

Det händer rätt ofta att jag får "kan inte posta" (eller vad det nu står) kommer upp, men det står bara en liten stund, så jag kan missa det och tro att det gick bra.

Det händer ofta. En annan irriterande grej är att när mitt svar kommer upp, kommer det direkt efter det inlägg som jag har svarat på, även om det har skrivits flera inlägg däremellan.

Smaragdalena skrev:

Det händer ofta. En annan irriterande grej är att när mitt svar kommer upp, kommer det direkt efter det inlägg som jag har svarat på, även om det har skrivits flera inlägg däremellan.

Det där kan hända om du t.ex. öppnar tråden i en ny flik och väntar med att svara medan någon annan hinner svara i tråden. Dessa svar dyker inte upp förrän man uppdaterar sidan.

Smutstvätt skrev:

Jag ber våra teknikmagiker svara på detta. :)

Har du fått något svar från teknikmagikerna?

Inte än. Vi har bett dem svara här i tråden, så det syns när det kommer. Vi väntar. :(

OK då somnar jag om.

Smutstvätt 14763 – Moderator
Postad: 1 nov 2020 Redigerad: 1 nov 2020

Sov gott! 

Bump

Laguna 13338
Postad: 7 dec 2020

En sak jag har noterat är att när jag har skrivit något och tryckt på Posta och det har gått in utan minsta fördröjning, så blir det en lång fördröjning (den känns lång, kanske 10 sekunder) när jag sedan trycker på refresh i browsern för att se om nån annan hann emellan. Det kanske tyder på nånting.

Yngve 20009 – Volontär digitala räknestugor
Postad: 7 dec 2020 Redigerad: 7 dec 2020

10 sekunder? Yoiu lucky, lucky bastard 😉

För mig tar det oftast cirka 1,5 minuter innan browsern är funktionell igen.  Speciellt om mitt svar innehåller LaTex-kod.

EDIT - När jag hade postat detta svar tryckte jagvditekt på "redigera". Det tog 50 sekunder innan jag hamnade i redigeringsläge.

Mattecentrum har nyligen bett Obviuse göra prestandaförbättringar så detta är förhoppningsvis något de kikar på då.

Yngve 20009 – Volontär digitala räknestugor
Postad: 7 dec 2020 Redigerad: 7 dec 2020

Eftersom detta tydligen inte drabbar alla användare så kan det vara svårt för dem att åtgärda. Jag ställer gärna upp som testare om de vill spåra vad som händer under kontrollerade former.

Jag ska försöka leta reda på och uppdatera den "prestandatråd" jag skapade någon gång i våras.

EDIT - Detta inlägg kunde jag redigera i stort sett omedelbart. Troligtvis eftersom jag nyligen postat svar i samma tråd. Det känns som cache-relaterade problem.

Aerius 510
Postad: 7 dec 2020

Det har hänt mig några gånger att det står

"Ditt meddelande kunde inte postas"

men så när jag trycker på refresh så ligger meddelandet uppe ändå.

Meddelanden har aldrig försvunnit för mig även om PA ibland säger att det inte kunde postas.

Knepigt. Förmodligen ett webläsarproblem tror jag.

macson 123 – Admin
Postad: 7 dec 2020

Hej!

Det stämmer att vi fått lite tid att titta på vissa av prestandaproblemen som upplevs vilket vi velat göra länge =D

Ett exempel på problem som funnits historiskt är att tex antalet poäng har beräknats när man sparat en tråd, dvs en person med många poäng kan få vänta väldigt länge för att spara iom att denna beräkningar mer och mer tid ju fler poäng man har. I andra fall har det varit så kallade N+1-problem i hur man läst in data. Iom att det är en open source-lösning i grunden så har vi upptäckte problemen löpande och försökt avhjälpa dem. 

Utifrån vad jag läser här så är det mycket frustration kring att redigera inlägg och att ladda in listan på PMs eller hur? Ska ta mig en titt på detta och se om det finns något vi kan göra där.

Vissa av felen låter som olika former av timeouts, det kan vara relaterat till cache-problem som Yngve skriver men som jag ser det så handlar det egentligen om att man använt en cache för att "lappa ihop" vissa felaktiga underliggande lösningar. Det finns enormt mycket att göra inom ramen för detta och vi kommer att börja med de saker som vi tror lyfter upplevelsen för de flesta med en rimlig arbetsinsats och sedan arbeta oss "nedåt i högen" av saker som kan göras.

Ni som upplever problem med att trådar inte skapas eller att ni får märkliga fel. Posta gärna här i tråden så kan jag titta på loggar och se om jag hittar några fel som korrelerar i tid.

Tack för ert engagemang!

// Markus

Yngve 20009 – Volontär digitala räknestugor
Postad: 5 jan 2021 Redigerad: 5 jan 2021

Bumpar ursprungsproblematiken, dvs den att svar bara försvinner.

Nu på förmiddagen har det hänt åtminstone fyra gånger att svar jag har postat inte tas emot.

Nu senast ganska precis samtidigt som detta svar inkom i samma tråd. Mitt långa svar är spårlöst borta. Trist och frustretande.

Hur går det med teknikmagikerna och, gissar jag, databashanteringen?

Svara Avbryt
Close