2 svar
110 visningar
Luffy är nöjd med hjälpen
Luffy 133
Postad: 4 aug 12:55

(Teknisk Fysik) vs (Kandidat i Fysik)

Hej!

Vad finns det för skillnader mellan Teknisk Fysik och Kandidat i Fysik förutom att man inte går in på tekniken på kanditatprogrammet, det är ju ren matematik och fysik. Finns det skillnader i mängden fysik man läser? Är det saker som man hoppar över på Teknisk fysik då det är ett ingenjörsprogram?

Hi-hat 21
Postad: 4 aug 21:16

Studerar själv på universitetet och är strax klar med min utbildning till civilingenjör (5 år). Kan skriva min åsikt om Teknisk Fysik (civilingenjör):

Det är en väldigt omfattande utbildning precis som alla civilingenjörsutbildningar och efter en sån utbildning är du väl rustad att arbeta med många olika produkter, forskningsområden eller industrier.

Du lär dig absolut väldigt mycket om fysik (det är ju trots allt 5 år!) men det som är gemensamt med alla civilingenjörsutbildningar är att du blir en utmärkt problemlösare. Jorden behöver fler problemlösare!

 

En kandidat inom Fysik liknar civilingenjörsutbildningen Teknisk Fysik väldigt mycket. Skillnaden är att kandidatutbildningen är 3 år och ger dig en kandidatexamen jämfört med en civilingenjörsexamen=kandidat(3år)+master(2år). 

Kandidatutbildningen är alltså mindre omfattande men innehåller också tekniska moment så som programmering och forskningsmetoder precis som civilingenjör. Efter en avklarad kandidatexamen inom Fysik så kan du högst troligt läsa vidare med en masterutbildning eller börja arbeta.

 

En grov, och inte alltid rätt, uppdelning av kandidat VS civilingenjör är att kandidatingenjörerna arbetar med befintlig teknik och civilingenjörerna tar fram ny teknik.

Qetsiyah 6160 – Live-hjälpare
Postad: 4 aug 22:30 Redigerad: 4 aug 22:31

Hmm men du är väl redan inne på teknisk fysik?

Då kan jag uttrycka mig mer frispråkligt och säga att teknisk fysik är långt mycket bättre än kandidatfysk+masterfysik. Läs min lilla jämförelse mellan SU och KTH (jag har faktiskt ingen aning om andra universitet, dock vet jag att KTH:s tf är mer teoretisk än andra universitets). https://www.pluggakuten.se/trad/skillnader-civiling-teknisk-fysik-vs-kandidat-master-fysik/

Svara Avbryt
Close