4 svar
62 visningar
Frallan är nöjd med hjälpen!
Frallan 27
Postad: 31 jan 2019

Temabok?

Hej! Vi ska skriva en "temabok". Den ska innehålla 3 texter med samma tema. Det ska vara: en instruktion, en dikt och en faktatext. Jag skulle gärna vilja skriva om förintelsen eller andra världskriget, men jag vet inte vad instruktionen då skulle kunna handla om- har ni några förslag? Är det ens möjligt att skriva en instruktion med temat andra världskriget/förintelsen? Om inte, har ni några förslag på något annat trevligt tema man kan skriva om? 

Tja, möjligt är det väl, men du bör nog välja ditt ämne på instruktionen med viss finkänslighet. Exempel: "hur du maximerar dina chanser att överleva som soldat i andra världskriget" är mycket bättre än "hur du startar ett krig som leder till tjugofyra miljoner döda soldater". Vad tänker du dig för ämnen till instruktionen? 

Andra teman kan vara din stad, en känsla, drömmar och visioner, uppskattning till en viss person, en person självt, det finns hur mycket som helst. Vad intresserar dig? 

Jonto 1664 – Gy-lärare (Ty)
Postad: 31 jan 2019 Redigerad: 31 jan 2019

Håller med dig om att det kan vara lite svårt att hitta på en instruktion kopplad till det tema.

Jag har dock ett förslag som jag tycker skulle fungera. Du skulle kunna göra en uppgiftsinstruktion som riktar sig till högstadieelever som ska undersöka och lära sig om förintelsen, ungefär som en instruktionsuppgift som en historielärare kunnat dela ut. I uppgiftsinstruktionen skulle du då kunna instruera om hur och var de tilltänkta eleverna kan hitta källor om förintelsen genom att de dem gå in på olika sidor eller böcker och söka information och sedan instruera hur de ska tänka och fundera kring källorna och informationen de hittar samt några frågor att besvara. I slutet av instruktionstexten skulle du kunna instruera de tilltänkta eleverna att göra något form av eget projekt om det de läst om förintelsen ex. en film, en affisch eller ett arbete som du instruerar hur de bör eller kan lägga upp och vad det ska innehålla.

Frallan 27
Postad: 31 jan 2019

Jonto, det är en så otroligt bra idé. Tack så himla mycket :)

Härligt att höra, ingen orsak

Svara Avbryt
Close