2 svar
752 visningar
In123 är nöjd med hjälpen
In123 67
Postad: 26 jan 2020 20:40 Redigerad: 26 jan 2020 22:03

Text - Hållbar Utveckling

Hej,

Jag ska skriva en argumenterande text om vrf hållbar utveckling är viktigt ? Jag vet att det är viktigt för miljön, samhället och ekonomin. Men, jag vet inte vilka 2 eller argument jag ska ha och hur jag ska resonera kring dem. Jag måste också skriva ett motargument

Jonto 5449 – Moderator
Postad: 27 jan 2020 01:10

Den klimatdebatten som bedrivs nu handlar ju mycket om hållbar utveckling. 

Vilka argument är det de lyfter fram?

Koldioxidutsläpp, global uppvärmning m.m är ord som uppkommer. Varför kan detta få för konsekvenser för vår jord? På vilket sätt är det vårt sätt att leva som kan skapat detta? Hur skulle hållbar utveckling kunna vända detta?

Bruka resurser. Jorden har begränsat med resurser. Hur kan vi bruka vår jord utan att förbruka den? Hur kan samhället bli vinnare på att vi exempelvis återbrukar, återvinner, använder våra resurser hållbart? Ekonomiskt? Socialt?

Hållbar utveckling är ganska brett. Vill man ha  argument som ligger nära individen så kan det handla om vår närmiljö(nedsmutsning, nedskräpning, plast i sjöar etc.), är det hur vi vill ha det? 

 

Motargument kan ju handla om möjligheten att genomföra det. Är det möjligt att få med alla på tanken om hållbar utveckling? Företag, statsledare, oljebolag etc. Skulle det finnas de som blir förlorare ekonomiskt på att arbeta hållbart? Måste man ge upp vissa saker? Detta kan man bemöta genom att prata om långsiktiga effekter som man ser eller hitta svar på frågan hur alla kan få en vinning av hållbarhetsarbetet. 

Du måste ha en tes som liksom är "JAG TYCKER ATT...". Är den "jag tycker att hållbar utvecklig är viktigt" eller hur hade du tänkt?

Jontos tips är inte användbara förrän du har formulerat tesen!

Svara Avbryt
Close