2 svar
202 visningar
kvarg är nöjd med hjälpen!
kvarg 8 – Fd. Medlem
Postad: 30 dec 2018

tips för sista minuten plugg för tenta fysik 1 (5 dagar kvar)

Hej,

Har haft det lite körigt med pluggandet under denna termin (studerar tekniskt basår) då jag inte hittat någon bra studieteknik som passar mig än(!) (har inte pluggat på 15 år) vilket gjort att jag inte greppat allt som behövs inför sluttenta nu om 1 vecka, i matematik och fysik 1.

Har enkelt för matematiken så det kan jag plugga som jag gör nu då det funkar (löser alla rekommenderade uppgifter och gamla tentor och gör fler av de uppgifter som jag fått fel på) men fysiken är jag helt ute och cyklar.

Kan väldigt lite om varje kapitel. Jag klarar de enklaste uppgifterna i kurslitteraturen men så fort det blir omskrivning av fråga eller om jag ska härleda någon lag/formel blir det problem då jag känner att jag inte förstår grunden utan endast kan grundformeln/lagen

Har ni något tips hur jag på bästa sätt kan plugga nu dessa (5 dagar kvar) till fysiktentan? Är det bäst att läsa om varje kapitel och skriva ner sammanfattning och sen göra tillhörande uppgifter i boken (hinner jag det ens?) eller ska jag bara göra gamla tentor och försöka förstå lösningsförslagen eller finns det bättre intensiv tips?

Ska jag läsa de kapitel jag kan allra minst om och försöka greppa det och inte lika mycket av det jag kan mer av eller är det bättre att fokusera på det jag kan mer av och satsa på det och hoppas att det kommer fler av dessa typer av frågor på tentan?

Tänkte gå upp så jag är klar kl 09:00 med frukost och allt så har jag hela dagen för plugg (behöver dock dela upp den tiden till fysik + matte) 

Behöver klara denna tenta så jag inte har något halkande efter mig inför terminstart 2 då fysik 2 börjar. Då kommer jag även lägga om planeringen för mitt pluggande så jag inte hamnar i denna situation igen

 

Tusen tack för alla tips ni har!

kvarg 8 – Fd. Medlem
Postad: 10 jan 2019

tack för alla svar <3

woozah 1178
Postad: 10 jan 2019
kvarg skrev:

tack för alla svar <3

 

Svaret är tyvärr rätt enkelt. Hur man pluggar bäst vet du, och en dag innan tentan tror jag du kan förvänta dig att inte lyckas. Man kan ha det kämpigt, jag har också haft det. Jag har fortfarande några släpande tentor (3 st) men man ska i alla fall vara ärlig, att jag misslyckats för att det var en dålig tid för tentor (pga personliga anledningar).

 

Vad jag vet så finns det omtentamen runt augusti, så om du misslyckats finns det då. Du bör ändå kunna bli registrerad på fysik 2. Jag hade kursare som inte klarade en enda tenta på 2 år och kunde bli reggade på kurser där krav är minst 40 hp fysik. Prata med din studievägledare så kommer det lösa sig, eftersom du verkar ha bra självinsikt om vad som hände. Då kan du också lösa det. 👍

Svara Avbryt
Close