1 svar
1775 visningar
Natascha 1204
Postad: 22 apr 2019 Redigerad: 22 apr 2019

Tips på motargument för min tes

Hej PA. 

Jag kommer inom kort att framföra ett argumenterande tal i Sv02 och det är mitt första argumenterande tal vilket känns spännande. 

Min tes lyder: I norden borde vi alla tala samma språk! 

Jag har hittat två argument och dem har jag på en slide tillsammans med två bilder: 

Argument 1 berör arbete och rörlighet. 

Argument 2 berör ekonomi. 

Mitt tredje och starkaste argument lyder: "Med ett gemensamt nordiskt språk skulle vi inte bara utplåna de skandinaviska språken utan också leda till att minoritetsspråken dör ut. Vilket hade lett till att de minoritetsspråkstalande människorna i norden inte bara hade förlorat sitt språk utan också sin identitet och grupptillhörighet. Men å andra sidan måste man tänka på att minoritetsspråken redan är väldigt utsatta i dagens samhälle och de personerna som talar ett minoritetsspråk lider ofta av ett utanförskap och en känsla av ett mindervärde. Vi borde därför se ett gemensamt språk som en möjlighet till att istället stärka upplevelsen av samhörighet mellan de olika länderna och skapa en nordisk gemenskap".

Jag behöver däremot ett motargument till mitt tredje argument och jag har verkligen ansträngt mig till det maximala och jag behöver ett tips på ett motargument givet att mitt tredje argument blir som ett svar till motargumentet. Har någon något tips på ett motargument? 

Jag hoppas att någon kan komma med ett motargument som kompletterar bra till mitt tredje argument så det finns en röd tråd igenom talet. 

Smaragdalena 39342 – Moderator
Postad: 22 apr 2019 Redigerad: 22 maj 2019

Natascha, du har redan en tråd om ditt tal - fortsätt där. Det står i Pluggakutens regler att man inte får ha mer än en tråd om varje uppgift - dessutom är det respektlöst mot dem som svarat i din första tråd. Jag låser den här tråden. Om du fortsätter bryta mot Pluggakutens regler, riskerar du att bli avstängd. /moderator

Tråden är låst för fler inlägg

Close