2 svar
71 visningar
zainab999 444
Postad: 3 okt 21:27

Tips till engelska 6

Hej!

Jag läser eng 6 och jag ska skriva en uppsats snart efter att ha läst en bok och flera artiklar om ww2 ( England och Tyskland).  I engelska 5 var min skrivning mellan C-D. Min lärare sa att det är ganska svårt till skillnad mellan eng 5 och att i uppsatsen behöver vi hänvisa till boken ständigt och ge detaljerat exempel från boken. Jag är ganska nervös eftersom jag vet inte hur man ska skriva eller hur jag kan ge detaljerat exempel från boken när jag inte vet vad vi ska skriva om. I engelska 5 var min läsning på E nivå och i början av året gjorde vi ett test i läsning eng 6 och då fick jag 6 poäng från E men i övrigt har jag i andra moment i eng 5 liggat på olika nivåer C,D,A. I engelska 5 fick jag ett D som slutbetyg pga min läsning men i övrigt sa min lärare att det är sällan man kan höja sig i eng 6 utan det är mer troligt att man går ner ett steg. 

 

Har ni några tips? 

Lukas O 22
Postad: 4 okt 00:05 Redigerad: 4 okt 00:06

Använd grammarly om du skriver på dator, rätt bra program som plockar bort enkla stavfel när du skriver. 

Det jag kom ihåg från Engelska 6 var att olika sätt att kunna inleda en mening var högst användbar. Uttryck  som, "In addition, additionally, furthermore, in conclusion, osv". Om du kan använda ord som dessa får du ett bra flöde i texten och den blir lättare att läsa. Sedan är tempus väldigt viktigt när du skriver. Att skriva på engelska kan vara lite svårt men googla upp vilket tempus du ska använda för just den mening du söker. Låter svårt, men är rätt lätt när man väl blivit van.

Låt dina föräldrar, äldre syskon, polare eller vem som helst med mer engelskakunskaper än dig läsa igenom det du skrivit för att ge sin feedback.

Om du har rätt attityd och vågar fråga om hjälp från lärare och nära o kära så tror jag det kommer att gå galant.

zainab999 444
Postad: 4 okt 20:55

Grejen är att vara uppsatser som vi skriver är mer som "Prov" där vi skriver under lärarens bevakning under 1-2 lektioner och vi skriver i ett program där man kan inte använda sig av grammaly eller att någon ska ge feedback. Jag får tillbaka texten bara när läraren har bedömt den. Det är just därför jag är nervös eftersom läraren är ganska sträng och kräver mycket, hon tycker till och med det själv att hon är hård i bedömningarna. 

Svara Avbryt
Close