kingboo 3
Postad: 22 nov 09:28

Trafficking i Sverige

Hej pluggakuten!

Jag skriver ett arbete om trafficking av kvinnor till Sverige. Jag har problem med att formulera konsekvenserna samt åtgärderna till detta. Skulle uppskattas något enormt med detta.

Jonto 7952 – Moderator
Postad: 22 nov 21:33

På ett individperspektiv är det ändå ganska lätt att förstå konsekvenserna för kvinnorna som blir utnyttjade i detta. De känner en otrygghet och får fysiska och psykiska men för livet.

På ett samhällsperspektiv så ger det svenska polisen och myndigheter mer jobb att arbeta med att ta hand om dessa problem, att utreda och att lagföra dessa individer som begår brott. När det dessutom har internationella kopplingar mellan olika länder så blir det extra svårt att arbeta med detta. 

Åtgärder är såklart svårt att säga hur man ska få stopp på detta. 

Jag skulle dela in det i tre delar

- Lagstiftning- att ändra lagstiftning för att kunna ge de utsatta bättre skydd eller att kunna lagföra fler

-Öka polisinsatserna. Öka och effektivisera polisens arbete med dessa brott så att de kan upptäcka fler brott och få fler dömda för brotten.

-Samarbete med andra länder- Samarbete mellan poliser och myndigheter i exempelvis EU för att lättare kunna hantera trafficking som är ett nationalitetsöverskridande problem där ofta flera länder är inblandade.

Svara Avbryt
Close