29 svar
360 visningar
Laguna Online 21120
Postad: 30 jan 00:36

Trasiga bilder?

I det här inlägget https://www.pluggakuten.se/trad/geometri-887/?order=all#post-b6ca2f34-a162-45df-9c15-ae2c0160ece4 finns en bild, men för mig är det bara en liten trasig ikon. Det verkar som om någon har sett den riktiga bilden, men sedan har den gått sönder. Eller är det bara för mig som den är trasig?

Jag har intrycket att det här händer rätt ofta.

Ako1 21
Postad: 30 jan 00:50

Tryck på "citera så kommer du att få se bilden. Hoppas att det hjälpte.

Ako1 21
Postad: 30 jan 00:51

varsågod.

Soderstrom 2338
Postad: 30 jan 02:29

Jag håller med dig Laguna

Laguna Online 21120
Postad: 30 jan 02:31

Jag tror inte det var den bilden. Den hörde till frågan, och den ser jag. Det var ett senare inlägg.

Yngve 28828 – Live-hjälpare
Postad: 30 jan 08:17 Redigerad: 30 jan 08:18

Jag ser inte heller bilden i det här svaret.

På min telefon ser det ut så här, även om jag trycker "Citera":

Det händer ganska ofta.

Palle Derkert 1167 – Admin
Postad: 30 jan 08:45

Vi har också sett att det händer, men har problem att felsöka det då vi inte lyckas reproducera felet. Kan ni hitta något mönster i hur/när/var det uppkommer så hjälper det!

Soderstrom 2338
Postad: 30 jan 20:22
Palle Derkert skrev:

Vi har också sett att det händer, men har problem att felsöka det då vi inte lyckas reproducera felet. Kan ni hitta något mönster i hur/när/var det uppkommer så hjälper det!

Dom som lägger upp dessa trasiga bilder kan tala om för oss vad det är för typ av bild (jpg, png osv) och hur dom klistrade in den. Där kanske problemet ligger

mag1 Online 5738
Postad: 31 jan 21:43

Bilden i denna tråd laddas ej för mig:

https://www.pluggakuten.se/trad/biokemi-42/

Jag ser bilden, men inte i incognitoläge? 


Tillägg: 31 jan 2022 21:49

Jag rensade cachen, och nu är bilden borta. :/

Bilden i förstainlägget i den här tråden fanns från början, men nu är den borta.

Oliveer 13
Postad: 31 jan 21:52
Smutstvätt skrev:

Jag ser bilden, men inte i incognitoläge? 


Tillägg: 31 jan 2022 21:49

Jag rensade cachen, och nu är bilden borta. :/

Inga bilder syns för mig heller i incognitoläge

mag1 Online 5738
Postad: 31 jan 22:07 Redigerad: 31 jan 22:09

Bildlänken som finns till den trasiga ikonen (saknade bilden) är denna:

https://www.pluggakuten.se/MemberUploads/dd811321-5d37-40d1-a857-ad0e0131805b/pa_ue_7e29164c0a894b0394e8ae2e0149518f_531411CB296B174BC95E46C6A0A77EE0.jpg

Men försöker jag ladda den separat i egen fönster möts jag av detta:

Så den bildlänk som jag har tillgång till verkar inte längre fungera. Kan ni som faktiskt ser bilden kan ni "kopiera bildlänk" (högerklicka på bilden) och lägga in länken här? (kanske behöver klistra in länken i t.ex. anteckningar/textedit/edit, för att bryta associationen till ett länkobjekt, och få texten endast som just en textsnutt).

Det kan kanske hjälpa admin att felsöka. För är bildlänken identisk och bilden syns för er, borde webläsarcashen tillhandahålla bilden. Att bildlänken ändrats på forumet borde väl inte ske? Men hur länken kanske sedan omdirigeras till objektets plats i servern?

När jag kunde se bilden såg jag en liknande länk, och fick samma felmeddelande när jag (av misstag förvisso) tryckte på den. 

Smaragdalena Online 69168 – Lärare
Postad: 31 jan 22:11 Redigerad: 31 jan 22:14

Jag fick bildlänkenmen när jag försöker klistra in länken blir det en bild...

När jag jämför adressen ser den ut som den länk mag1 klistrade in.

Windows, firefox.

Och när jag klickar på mag1:s länk öppnas bilden.

mag1 Online 5738
Postad: 31 jan 22:19

Jag fick ut bildlänken du lade in Smaragdalena, som:

https://www.pluggakuten.se/MemberUploads/dd811321-5d37-40d1-a857-ad0e0131805b/pa_ue_7e29164c0a894b0394e8ae2e0149518f_531411CB296B174BC95E46C6A0A77EE0.jpg

 

Vilken är identisk med den jag ser.

https://www.pluggakuten.se/MemberUploads/dd811321-5d37-40d1-a857-ad0e0131805b/pa_ue_7e29164c0a894b0394e8ae2e0149518f_531411CB296B174BC95E46C6A0A77EE0.jpg

 

Vi får se vad Admin förhoppningsvis kan hitta.

Ser du min bild i den här tråden, mag1?

mag1 Online 5738
Postad: 31 jan 22:41 Redigerad: 31 jan 22:42

Nej. Inget syns. Misstänker att du på något vis lyckats ladda ner bilden och att den finns i webläsarens cache, och att du därför kan ladda den på nytt.

Men att jag inte han med att ladda ner bilden innan bild-länkningen fallerade på servern, och att bilden som objekt då "försvann" och inte kan hittas när jag försöker ladda den.

När jag klistrade in länken i en annan webläsare så kom det till "sidan finns inte". Det tyder på att du har rätt, att bilden finns i min cache.

Palle Derkert 1167 – Admin
Postad: 1 feb 09:31

Vi har lokaliserat problemet. Det är när man redigerar ett inlägg på Android Chrome som bilden förstörs. Det som gör det lite lurigt att upptäcka är att bilden fortfarande funkar på telefonen när man redigerat inlägget då den är cachad på enheten, men senare besökare ser inte bilden. Vi felsöker vad det är som händer med bilden. 

Palle Derkert 1167 – Admin
Postad: 2 feb 10:31

Nu så har vi lanserat en fix. Det visade sig vara en generell bugg i hur vi hanterade bilder. Länken till bilden blev felaktig när någon som inte skrev inlägget redigerade inlägget (tex en mod/admin). Dessvärre kan vi inte fixa bilderna som redan blivit fel, men från och med nu bör inte felet uppstå igen. 

Laguna Online 21120
Postad: 3 mar 07:27

Det här kanske är ett annat fel, men det yttrar sig som att en bild försvinner: i den här tråden fanns en bild i frågan, och var där under hela diskussionen där, men nu är den borta.

https://www.pluggakuten.se/trad/hydraulisk-domkraft-1/

Smaragdalena Online 69168 – Lärare
Postad: 29 mar 13:37 Redigerad: 29 mar 13:47

I den här tråden borde det finnas åtminstone två bilder som jag inte kan se.

Inlägg #20 och #32 är tomma för mig.

mag1 Online 5738
Postad: 30 mar 20:26

Tomma för min del med.

 

Samt bilden i följande tråd:

https://www.pluggakuten.se/trad/isoelektriska-punkten-1/

Palle Derkert 1167 – Admin
Postad: 31 mar 11:18
mag1 skrev:

Samt bilden i följande tråd:

https://www.pluggakuten.se/trad/isoelektriska-punkten-1/

Besökaren har här länkat till en extern bild som inte finns.

mag1 Online 5738
Postad: 31 mar 12:32
Palle Derkert skrev:
mag1 skrev:

Samt bilden i följande tråd:

https://www.pluggakuten.se/trad/isoelektriska-punkten-1/

Besökaren har här länkat till en extern bild som inte finns.

Ah på så vis, då går det ju inte. Tack för felsökandet Palle.

Här verkar det fattas bilder

Laguna Online 21120
Postad: 13 aug 15:53

Här fattas bilder: https://www.pluggakuten.se/trad/visa-att-uttrycket-ar-lika-med-5/

Smaragdalena Online 69168 – Lärare
Postad: 1 okt 20:50 Redigerad: 1 okt 20:51

Det här är fortfarande ett jätteproblem, t ex här, men det är bara en av många trådar.

Palle, var är du? Det verkar inte vara samma fel som i tråden som Palle länkat till högre upp i den här tråden, det blir bara helt tomma inlägg.

Palle Derkert 1167 – Admin
Postad: 1 okt 20:56

Det här problemet har haft lite olika orsaker, men är ännu inte helt löst. Diskuteras dumt nog i olika trådar, men här förklarar jag vad det kvarvarande problemet består av: 

https://www.pluggakuten.se/trad/bildvisning-i-mobilen/ 

Vi har ingen lösning i dagsläget och har inte fått budget att göra en grundläggande felsökning, men det kan vara på gång. 

Svara Avbryt
Close