3 svar
137 visningar
mxrtinu 133
Postad: 11 dec 2022 20:14

Trovärdighet

Hej, är sidan https://www.skogssverige.se/ trovärdig??

Jonto 9423 – Moderator
Postad: 11 dec 2022 21:19

Om man läser om sidan så drivs den av Föreningen Skogen. Den drivs av människor som är engagerade i skogsfrågor och kan förväntas ha god kännedom om det. Ur den synvinkeln är den trovärdig.

Skogssveriges grundidé är att sammanställa information och kunskap som finns på andra ställen på internet, i forskarrapporter eller dylikt. Det är alltså en tydlig andrahandskälla som bygger på information. Det gör inte att den blir otrovärig men det är viktigt att tänka på om man gör en källkritisk analys.

mxrtinu 133
Postad: 14 dec 2022 12:50

Jaha okej, är https://www.tekniskamuseet.se/ trovärdigt då?

Jonto 9423 – Moderator
Postad: 14 dec 2022 18:48

Ett bra tips för att veta om en sida är trovärdig är att gå in och hitta där det står på sidan om vad det är för sida. I detta fallet här: https://www.tekniskamuseet.se/om-tekniska-museet/

Tekniska museet har ett uppdrag från staten just kring teknikhistoria. Det är tydligt vem som står bakom sidan. De som driver tekniska museet har goda kunskaper av teknikhistoria och tillgång till många bra källor. Det finns också någon som är ansvarig för sidan och granskar informationen där. Det gör sidan trovärdig.

Museet drivs som stiftelse och finansieras via statliga anslag, bidrag från stiftelser, fonder och näringsliv samt egna verksamhetsintäkter från entréer, butik, lokaluthyrning. Det gör att de inte har tendens på samma sätt som en sida som drivs av ett företag.

De har också vunnit flera priser och utmärkelser för sitt arbete. Det ger också en form av trovärighet.

Svara Avbryt
Close