4 svar
42 visningar
abarn 11
Postad: 12 apr 18:04

Utveckla fattigdomscirkeln

Kan någon hjälpa mig med att utveckla cirkeln av fattigdom? jag förstår själva cirkeln men vet inte hur jag ska ta hjälp av den och utveckla mina svar i flera led. 

Tacksam för hjälp!

Är det denna du menar?'

Kan du berätta vad det är som du redan förstår? Så att jag inte sitter förklarar en massa saker som du redan vet, utan så att du får hjälp att utveckla det som du redan vet.

abarn 11
Postad: 13 apr 16:52

Yes de är den jag menar!

Jag förstår att och hur dom hör ihop, men vet inte hur jag ska utveckla mina tankar i flera med.

tex ja, eftersom det är dålig hygien leder det till att flera sjukdomar sprids pga att dom bor tätt i fattiga länder. Men det är det jag kan säga, vet inte hur jag ska utveckla i flera led för att kunna få högre betyg. 

Jag tycker det är ett bra resonemang att du får med. Det är ju just det som man ska göra att beskriva pilarna emellan, hur sakerna hänger ihop

exempelvis som du skriver att dålig hygien tillsammans med att man lever tätt ihop leder till att man har mindre möjlighet att skydda sig mot sjukdomar och att det sprids lättare. 

Att man sedan är undernärd och är drabbad av sjukdomar, gör det svårt att ha ett arbete och en inkomst eller ens att kunna utföra arbete i hemmet, vilket leder till en låg produktivitet.

Jag tror egentligen att du redan förstår hur det hänger ihop men att du måste få ned det i text och kanske kunna fylla ut lite så att mellanleden blir tydligare som jag försökt göra ovan.

Du kan väl försöka skriva om hela cirkeln och skriva en enkel förklaring om hur allt hänger ihop så kan vi se vad som kan förbättras. Tänk också på att +även beskriva helheten, om vad det är som den här cirkelmodellen vill förmedla.

abarn 11
Postad: 13 apr 20:48

tack så jättemycket! absolut det ska jag göra.

mvh

Svara Avbryt
Close