3 svar
277 visningar
Casy123 är nöjd med hjälpen
Casy123 17
Postad: 3 nov 2020 23:18

Vad betyder begreppet outsourcing?

Jag förstår inte vad outsourcing är för något, kan någon förklara? Har sökt på internet men hittar ingen tydlig förklaring riktigt. Så gärna en tydlig förklaring utan massa konstiga begrepp och sånt. Jag har en aning och det är att man flyttar produktionen från ett företag i ett land till ett annat land. Vet ej om det stämmer.

Jonto 4663 – Moderator
Postad: 3 nov 2020 23:57

Outsourcig är när ett företag låter ett annat företag eller organisation sköta vissa delar av processen eller tjänster och isyället betalar dem för detta.

Exempelvis om vi har en privat skola som vi driver som företag. Vi har själva ordnat med lärare, lokaler, rektorer m.m. Däremot behöver vi någon som städar skolan. Istället för att själva anställda städpersonal eller ha personal så outsourcar vi städningen till ett städföretag med anställda städare som städar åt oss och så betalar vi istället till städföretaget. Kanske för att det är billigare , bättre eller enklare än att ordna med det själv.

Det skulle kunna handla om att outsourca till företag i andra länder. Om vi har ett datorföretag som producerar och säljer datorer vilket man är mycket duktiga på. Man har också tagit fram en snygg design till datorfodralen som ska följa med. Däremot att tillverka fodral till datorerna . Det kan man göra mycket billigare i Kina tänker företaget. Då kan man outsourca tillverkningen av datorfodralen till ett företag i Kina som man betalar för att tillverka och producera dessa åt sittföretag- Då har man gjort en outsourcing.

Är du med?

Hodan 5
Postad: 21 nov 2020 13:48 Redigerad: 21 nov 2020 13:51

Hej jag behöver hjälp med en fråga väldigt fort !!

Varför har produktionen av andra varor flyttat från sverige till andra länder?

 

Snäll hjälp!

Smaragdalena 54274 – Lärare
Postad: 21 nov 2020 14:03

Välkommen till Pluggakuten!

Gör en ny tråd om det, och glöm inte att skriva hur du har tänkt själv. /moderator

Svara Avbryt
Close