7 svar
70 visningar
Pluggghjälpen! 22
Postad: 25 jan 2019

Vad menar han?

Hur ser de protestantiska kyrkan ut – i förhållande till en katolsk kyrka? Jag fick den här frågan av min so-lärare. Menar han hur själva kyrka är uppbyggd eller vad de tror? Vad du tror ni?

Det kan nog vara både lokalmässigt (vissa inriktningar av kristendom har inga dekorationer och dylikt), traditionsmässigt (vilka högtider firas, och hur?) och hur själva kyrkan fungerar. 

Eftersom det handlar om "ser ut" tror jag att det handlar om själva kyrkobyggnaderna.

Laguna 7362
Postad: 25 jan 2019

Om han sa "kyrkorna" så är saken klar, och med "de" så passar det ihop. Om det var "den protestantiska kyrkan" skulle jag tänka på hela den delen av kristendomen, med ritualer osv.

Jonto 2704 – Gy-lärare (Ty)
Postad: 25 jan 2019 Redigerad: 25 jan 2019

Jag tror du ska (framför allt) beskriva skillander i den religiösa läran(gudssyn etc.), vilka religiösa traditioner som finns samt hur kyrkorna är uppbyggda . Det är det som är mest intressant även om det finns skillnader även i hur kyrkorna ser ut rent estetiskt och är byggda, inredda och utsmyckade

Av den här tråden att döma: Frågan är inte bra formulerad, eftersom den går att tolka på flera olika sätt.

Eller så ska den tolkas på flera olika sätt. Hur en kyrka ser ut rent fysiskt kan avspegla hur kyrkan och tron fungerar på det stora hela, exempelvis.

Många av våra svenska kyrkor var katolska när de byggdes, även om de är lutheranska nu.

Svara Avbryt
Close