3 svar
30 visningar
Max R är nöjd med hjälpen!
Max R 54
Postad: 19 nov 2018

Vändpunkter i en artikel?

Hej! 
Jag håller just nu på med en litteraturanalys och började nyss fundera på om artiklar i regel innehåller någon form av vändpunkt rent dramaturgiskt? Jag kan inte hitta någon information om detta nätet. 

Tacksam för hjälp! 

MVH 

Nej det bör inte innehålla någon drastiskt vändpunkt i det avseendet att det är viktigt att ha en röd tråd genom hela texten där man för ett resonemang eller argumenterar för en åsikt och då vore det konstigt om det skulle komma en vändpunkt mitt i som i ex. en novell.

Däremot är det viktigt att ha en struktur som håller kvar läsaren och gör läsaren intresserade av att läsa vidare. Så du kan exempelvis ha en del där du lägger extra mycket krut och drar dina största slutsatser eller har dina främst poänger eller argument som blir som en slags höjdpunkt, men du ska inte ha någon vändpunkt som ändrar riktningen på texten.

Man kan få till en bra struktur genom att ha en intressant infallsvinkel i sin inledning som avslöjar lite om vad man kommer fram till i analysen, sedan strukturerar man styckena på ett logiskt sätt och sen i slutet sammanfattar det viktigaste du kommit fram till

Max R 54
Postad: 19 nov 2018

Okej, så när jag analyserar en artikel och ska jämföra den med en novell så ska jag alltså säga att det finns en vändpunkt i novellen men inte i artikeln?  


Jonto 1560 – Gy-lärare (Ty)
Postad: 19 nov 2018 Redigerad: 19 nov 2018

Ja.

Det kan naturligtvis variera om du jämför två specifika texter.

Men i normala fall om man ska skriver efter korrekta mallar så har inte en vetenskaplig artikel eller tidningsartikel någon vändpunkt, som noveller oftast har.

Svara Avbryt
Close