4 svar
54 visningar
najmo& 39
Postad: 24 feb 18:06

Vara lediga på fredagar

hej!!!

 

  1.  

 

 

vad trår ni att jag kan skriva om snälla svara 

 

 

 

 

 

 

tack hej då 

najmo& 39
Postad: 24 feb 19:04

så får man inte hjälp eller svara någon '

  

Hej!

Du har inte riktigt förklarat vad du behöver hjälp om. Vad ska du skriva för typ av text? Vad är det i texten som du behöver hjälp med?

 

Du kan inte förvänta dig att få svar hur snabbt som helst. I reglerna står att man först efter 24 timmar får "bumpa" sin tråd genom att skriva i den igen bara för att flytta upp den översta. /Jonto, moderator.

najmo& 39
Postad: 24 feb 19:15

krönika text tack

Du ska alltså skriva en krönika om att vara ledig på fredagar.

I en krönikatext så ska du försöka få med personliga kopplingar och relatera till dig själv. Vad känner du inför att vara ledig på fredagar? Hur skulle det hjälpa dig och vad skulle det ge dig för fördelar?

Sen kan du kanske fundera över om du tror att det skulle vara bra för flera ungdomar och om detta skulle kunna gynna fler?

Man kan också skriva och fundera om hur detta skulle påverka samhället. Skulle kunskaperna och skolresultaten bli bättre eller sämre?

Börja med att göra en lista eller en tankekarta med några punkter som du kommer att tänka på som du skulle vilja skriva om. Försök lista de bästa argumenten för att vara ledig på fredagar. 

När du sen börjar skriva så utgå från dig själv. Tänk dig att du går en skolvecka där du får vara ledig på fredagen. Hur får det att känna dig? Hur påverkar det din vecka?

När du har börjar fått ihop lite text så kan du visa den här så kan du få råd om hur du kan utveckla och komma vidare. 

Svara Avbryt
Close