2 svar
38 visningar
abdulah 48
Postad: 25 sep 15:54

Våra nordiska grannspråk(minoritetsspråken)

Norska och danska är två av språken i våra grannländer som är nära besläktade med svenskan. Det finns dock vissa skillnader mellan språken. Till exempel diftonger i båda språken samt att det faktiskt finns två skriftspråk i norskan. Redogör för vad dessa två saker innebär och ge något konkret exempel. Resonera också kring hur viktigt det är att vi kan förstå våra grannspråk och kommunicera med varandra på våra modersmål. Försök att ge konkreta exempel.

Min fråga är att varför är det viktigt att vi ska förestå våra grannspråken?

Det jag tänkte på är att det blir lättre och få job hos de grannländerna sen är det om man ska på semester så blir det lättare för dig att förestå de. Men det låter som svaga argument så jag hoppas att ni ger förslag till starkare agrument 

Sen är det kan någon förklara vad diftonger är och även ett exempel med det så att jag förestår samma sak med skirftspråk?

 

TACK! 

Vera1 4
Postad: 25 sep 17:26

Tänker man kan skriva att det är viktigt att förstå våra grannspråk eftersom det ger en bättre förståelse för människorna och kulturen, vilket i sin tur är viktigt för att ha en fredlig relation mellan länderna. 

Diftonger är när två vokaler blir ett vokalljud. T.ex KamelEOnt eller engelskan dIE.
Detta till skillnad från t.ex dIAna, då man delar upp vokalerna så att det blir I-A.

Om vi kan förstå även norska och danska. Tänk så mycket kultur och litteratur som finns att kunna nyttja och ta del av på de språken, som kanske inte finns på svenska.

När jag läste på universitet hade vi en hel del kurslitteratur på danska då danskarna var framstående på det matematikdidaktiska området.

Svara Avbryt
Close