3 svar
401 visningar
EnerG 133
Postad: 18 mar 2020 10:26 Redigerad: 19 mar 2020 22:35

Varför bor människor där de bor?

Hej, 

vi har i läxa att lämna in svar till dessa följande frågor:

"Varför bor människor där de bor, svara utifrån dessa faktorer:

- Historiskt perspektiv

-Lyx perspektiv"

Jag har verkligen ingen aning om hur jag ska ta reda på det, jag har sökt och läst runt men hittar inget tillräckligt bra svar som passar in. 

Tacksam för hjälp

EnerG 133
Postad: 18 mar 2020 10:36

så här har jag börjat (historiskt perspektiv):

De första bofasta människor var bönder som var i behov av odlingsmark och vatten, därför var man ute efter områden som hade floder - på grund av detta byggdes de första städerna upp, på samma platser man befann sig då befinner sig folk även idag. T.ex så finns det många storstäder som befinner sig vid kusten och ofta vid en flodmynning. 

t.ex Shanghai vid Yangtze Flodens mynning i Kina.

 

dock känns det som det saknas mycket..

samt så har jag ingen aning hur jag ska påbörja "lyx perspektivet" - är det kanske behovet av ekonomin, kommunikationer, Transporter och sånt där?

Holmes 23
Postad: 19 mar 2020 22:31

Tycker du har börjat väldigt bra med anledningar till att samhällen uppkommer där dom kommer, man skulle kunna utveckla lite till kanske kulturella faktorer? Så det inte endast är miljöfaktorer som spelar roll.

 

Om man ser det historiska perspektivet som hur/varför samhällen bildas där dom gör så kan lyxperspektivet vara mer varför folk flyttar/bor kvar i modernare tid. Det som du tog upp med behov i ekonomi, kommunikation etc. är praktexempel, man kan bli väldigt specifik i t.ex. bostadspriser i olika kvarter och sådant.

Teraeagle Online 13585 – Moderator
Postad: 19 mar 2020 22:35

Tråd låst. Du har redan skapat en tråd för den här uppgiften och enligt forumets regler är det inte tillåtet att ha flera trådar om samma fråga (s.k. korspostning). Fortsätt era diskussioner i den andra tråden istället.

/Mod

Länk till den andra tråden

Tråden är låst för fler inlägg

Close