1 svar
68 visningar
Plugg04 är nöjd med hjälpen
Plugg04 109
Postad: 22 nov 2018 08:36

Varför har så många bosatt sig i USA?

Hej! 

Jag håller på att skriva en uppsats om Nordamerika och våran lärare sa att vi skulle ha med våra tankar om varför människor har bosatt sig där det bor många nu, men själv vet jag inte så mycket, det kanske är billigt? Nordamerika är rikt på naturtillgångar till exempel. 

Vad tror ni? 

Jonto 5805 – Moderator
Postad: 22 nov 2018 14:22

Emigrationen under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet var såklart viktig. Läs på om den eller se Tv-programmet Allt för Sverige som delvis handlar om detta. Många länder i Europa ex. Sverige var drabbat av fattigdom och svält medan i USA så var det gynnsammare förhållanden. Det talades ofta om "Drömmen om Amerika", där man kunde bygga sig ett nytt liv och allt var möjligt. Intressant är också amerikabreven som de som lämnat skrev hem till sina släktningar som lockade fler över.

Att det skulle vara billigt vet jag inte stämmer. Men det är ju ett land med stora naturtillgångar och mycket industrier och företag. Möjlighet till arbete är ju en anledning till att bosätta sig.

Amerika har ju i länge också varit väldigt mångkulturellt och öppna för immigration och arbetskraftsinvandring. Framför allt här många sydamerikaner och mexikansk slut sig till USA. Nu har det ju blivit lite annat på den fronten med Trumps politik men det är en anledning till att många bor där idag.

Svara Avbryt
Close