5 svar
61 visningar
Cool123 är nöjd med hjälpen!
Cool123 40
Postad: 21 maj 2020 Redigerad: 21 maj 2020

Varför ska fattigdomen utrotas?

Jag har snart prov som kommer handla om befolkningsfrågor. En av sakerna man ska kunna är fördelningen av inkomsterna i världen är. Jag förstår att vissa i låginkomstländerna lever under absolut fattigdom och att vi höginkomstländer måste bidra med pengar i form av bistånd för att fattigdomen ska utrotas. Men varför måste egentligen fattigdomen utrotas. Såklart är det för att skapa en jämställd värld där alla människor ska ha samma rättigheter och kunna leva ett bra liv. Men finns det några andra positiva effekter av att utrota fattigdomen? Jag tänker mer globalt. Kan befolkningen minska eller jag förstår inte riktigt. Tacksam för svar!!!

Alla människor förtjänar att ha hyfsade levnadsförhållanden, d v s att inte vara under fattigdomsgränsen. Om du inte inser det, borde du leva under sådana förhållanden åtminstone några år.

Jag kan också tänka mig att åtminstone lokalt eller nationellt så kan man se att fattogdom kan öka kriminalitet. Detta gäller inte för alla länder och inte primärt den absoluta fattigdomen, det vill säga inte folk som dör av svält. I en del länder ex. USA och Latinamerika så kan man se att människor som har det tufft ekonomiskt ofta dras in i droghandel, stöld och andra kriminella handlingar.

Qetsiyah Online 3395
Postad: 21 maj 2020

https://youtu.be/rvskMHn0sqQ

Jonto 3228 – Gy-lärare (Ty)
Postad: 22 maj 2020 Redigerad: 22 maj 2020

Intressant video

Med oändliga naturresurser fungerar det om (som de tog som exempel i videon) alla länder har ett rymdprogram. Det ger t.ex billigare, bättre och fler sateliter. Men hur bra är det för ozonlagret?

För att inte prata om mat och vatten ....

Det är önskvärt att alla kommer upp på ungefär samma nivå. Eller åtminstonde en mycket högre nivå en många har det idag. Detta skulle underlättas enormt om vi inte hela tiden blir fler. Helst skulle vi kanske vara säg hälften så många som idag. Men hur kommer man dit?

Vissa forskare menar att genom att öka levnardstandarden så kommer folk automatiskt skaffa färre barn och därmed blir vi i längden färre. Lite oklart hur lång tid detta tar och dåligt det blir under tiden, men visst skulle det vara en positiv effekt av att utrota fattigdomen.

Svara Avbryt
Close