1 svar
32 visningar
Einsteinnr2 120
Postad: 4 feb 2020

Varför tror DU att vissa blir kriminella och andra inte?

Hejsan!

Varför blir vissa kriminella?

Som ni ser så är detta en fråga som man kan resonera kring hur mycket som helst, och det finns så många olika perspektiv att se det ifrån. Nedan står det vad jag tror, men jag vill gärna höra hur det ser ut ur andras synpunkter! :)

De flesta som begår brott är ungdomar, och det vanligaste brottet bland dem (och andra) är snatteri. Men vissa gör det bara en gång, medan andra fortsätter att begå andra brott och ibland övergår det från snatteri till allvarliga brott osm t.ex. mord. De som "skaffar" sig ett kriminellt liv kan ha påverkats av miljön de lever i. Om man bor i en familj där det är mycket bråk och ingen lägger energi på att lära barnen vad som är rätt och fel, så löper man större risk att bli kriminell senare i livet. Det kan även bero på grupptryck (när det kommer till droger exempelvis) och då har "kompisarna" spelat roll. Alltså kan man påverkas av de människor man umgås med också.

Tack på förhand!

Socioekonomiska faktorer(inkomst, bostadsområde, utbildningsnivå) är sådant som påverkar. Det går nog även att hitta statistik för.

Grupptryck.

Ett visst mått av slump, att man hamnar in på något via ett bananskal som sen är svårt att ta sig ur.

Vissa störningar och diagnoser kan påverka.

 

Sen beror det mycket på vilken kriminalitet vi talar om. Bankrån? Våldtäkt? Barnporrbrott? Skattebrott? Misshandel? Häleri? Kategorierna av kriminella för dessa brott och vilka som faller in i dem ser ganska olika ut.

Svara Avbryt
Close