1 svar
337 visningar
alex 152
Postad: 11 apr 2019

Vilka faktorer brukar man säga skapar nationalism

a) Med den franska revolutionen föddes nationalismen. Vilka faktorer brukar man säga skapar nationalism, och vilka av dessa fanns i Frankrike vid 1700-talets slut? Hur reagerade andra länder på det nya styret i Frankrike? Utmaning: Varför har Frankrike den nationalsång (Marseljäsen) man har?

 

språk, religion och etnicitet är faktorer.

I Frankrike vid 1700-talets slut har gemensamma språk och religion 

ingen aning om hur andra länder reagerade på det nya styret i Frankrike och varför Frankrike har den nationalsång

Nationalsången har fu ju redan en fråga kring där du fått länkar att läsa där svaret finns.

Hur andra länder reagerade har vi ju också delvis varit inne på i en annan av dina trådar med att revolutionsidéerna spreds till andra länder där det också fanns människor som ville befria sig från styrande kungadömen och ha frihet och liberliam. Sen fanns säkert även de konservativa som reagerade negativt på franska revolutionen och inte ansåg att revolution var rätt väg att gå.

Till nationalism finns många faktorer. En viktig faltor är ju gemenskap, att man vill ha något att samlas kring. Det brukar också vara så att man målar upp en gemensam fiende som man kan enas kring, exemplevis som i detta fall kungen och staten.

Dåliga villkor exemplevis utanförskap från samhället, upplevd ofrihet eller ekonomiska svårigheter brukar också vara situationer som ligger till grund för en växande nationalism.

Svara Avbryt
Close