5 svar
48 visningar
maliha är nöjd med hjälpen!
maliha 16
Postad: 4 jun 2020 Redigerad: 4 jun 2020

vilka personer var inblandade, hur kan vi tolka det som hänt och vad blev konsekvenserna.

Hej, jag har en fördjupnings uppgift i Hitoria som ska lämans imorngon.

Har börjat med första fråga men har också fastat på vilka personer var inblandade, hur kan vi tolka det som hänt i böjarn av andra världskriget. Har valt orsakerna som Versaillesfreden,Dolkstötslegenden och konsekvenserna av det blev Tyska befolkningen att rösta på Nazist partiet, förföljelse av judar under andra världskriget, och att det blev mer hat mot andra partier i Tyskland,Svag nationsförbund. 

Vilka personer var inblandade fokuserar ju på aktörer. Vad menar du dock, inblandade i vad? 

 

Händelser i början av första världskriget är ju Tysklands annektering av Polen. Varför anföll man Polen och varför blev detta starten på världskriget? Det kan man kanske försöka tolka där

En annan tidig händelse 'r när Tyskland invaderar Sovjetunionen. Vad var syftet med detta? Hur påverkade det krigets fortsättning?

Judeförföljelsen. Varför förföljde man judar? Varför blev de syndabockar? Varför berhövdes en syndabock?

Lite oklart också utifrån vad man ska tolka.. ?

maliha 16
Postad: 4 jun 2020

Viktiga personer blandat i början av första världskriget dvs vilka prsoner var orsaken till att andra världskriget började.

Om man utgår från ex. två av de orsakerna du valt så

Versailles freden.: Vilka förhandlade där?

Från Wikipedia: "Ledare för delegationerna var från de viktigaste länderna den brittiske premiärministern David Lloyd George, den franske konseljpresidenten Georges Clemenceau, USA:s president Woodrow Wilson och den italienske premiärministern Vittorio Emanuele Orlando. På grund av sitt inflytande kom dessa tillsammans att kallas "de fyra stora". Sedan den sistnämnde i mars 1919 lämnat konferensen på grund av en meningsskiljaktighet mellan honom och Wilson, kom fredsvillkoren till stor del att bestämmas av Frankrike, Storbritannien och USA. Vid deras enskilda överläggningar fattades de viktiga principbesluten och de reella avgörandena. Ett flertal meningsskiljaktigheter framträdde mellan statsmännen och enighet uppnåddes endast med stor svårighet."

Dolkstötslegenden. Vilka kom på och spred den? 
Från Wikipedia: Dolkstötslegenden framställdes först av en brittisk journalist som dinerade med general Erich Ludendorff. När Ludendorff lade fram sin syn på världskrigets avslutning avbröt journalisten Ludendorff och undrade "Så Ni menar att Ni fick en dolk i ryggen?", varpå Ludendorff omgående svarade "Ja, så var det. Vi fick en dolk i ryggen av socialdemokraterna i Berlin".[4] " "Adolf Hitler var helt övertygad om att denna legend var sann och den blev därmed också grundläggande för nazismens dragningskraft i Tyskland."

maliha 16
Postad: 4 jun 2020

OK tack så mycket verkligen till sotr hjälp :)

Ingen orsak :)

Svara Avbryt
Close