4 svar
247 visningar
anonym8960 261
Postad: 9 feb 2020 Redigerad: 9 feb 2020

Aldrig fått A på ett prov

Alltså... hur gör man för att få ett A på ett prov i gymnasiet? Än sålänge har jag inte ens fått ett B trots att jag pluggar natt och dag och efter skolan. Trots att jag läst på hemsidor hur man ska göra, har testat mycket men inget funkar. Pluggar t.o.m. under skolloven.. Jag har gett upp:D Det var enklare i grundskolan...

Laguna Online 12555
Postad: 9 feb 2020

Inte så lätt att svara på det. Får du tillräcklig feedback i bedömningen av dina inlämnade svar, om vad som fattas? Kan du jämföra med någon snäll person med bättre betyg?

Ebola 1961
Postad: 10 feb 2020

Det absolut bästa du kan göra är att försöka söka mer feedback från dina lärare om det är saker som är oklara när det kommer till vad som saknas.

Om det helt enkelt är så att du inte lyckas få A för att du inte kommer ihåg saker eller inte klarar av att lösa problem/svara på frågor då handlar det bara om att plugga på ett annat sätt. Sedan kan det faktiskt vara så, tyvärr, att du inte är intresserad av det du studerar? Att du inte har fallenhet för det och naturligt kommer behöva kämpa? I min mening är det inte alla som kan få A i alla ämnen, det är några få förunnat - speciellt utan att ta ut sig helt och hållet. Det är tabu att prata om i Sverige men om man förlikar sig med det faktumet kan man inse att maximering av sina styrkor är bäst.

När jag läste natur hade jag gräsliga betyg för att vi läste för många saker som jag inte var intresserad av alls. Historia, biologi, kemi, samhällskunskap, svenska osv. Jag brydde mig bara om fysik och matematik. Om du börjar läsa på universitet kommer du strax inse att där får du läsa det du är intresserad av snarare än att det ska vara så spretigt i alla möjliga riktningar.

För alla ämnen utom matte och fysik, gå in på skolverkts hemisda och kolla deras betygskriterier.

Vampyret2002 15
Postad: 3 jan 2021

Qetsiyah - hur kommer det sig att du avråder från att kolla Skolverket om matematik och fysik? Bara nyfiken sådär ett år efter trådens död.

Svara Avbryt
Close