6 svar
356 visningar
anonym8960 263
Postad: 9 feb 2020 20:02 Redigerad: 9 feb 2020 20:13

Aldrig fått A på ett prov

Alltså... hur gör man för att få ett A på ett prov i gymnasiet? Än sålänge har jag inte ens fått ett B trots att jag pluggar natt och dag och efter skolan. Trots att jag läst på hemsidor hur man ska göra, har testat mycket men inget funkar. Pluggar t.o.m. under skolloven.. Jag har gett upp:D Det var enklare i grundskolan...

Laguna 14478
Postad: 9 feb 2020 23:27

Inte så lätt att svara på det. Får du tillräcklig feedback i bedömningen av dina inlämnade svar, om vad som fattas? Kan du jämföra med någon snäll person med bättre betyg?

Ebola 2102
Postad: 10 feb 2020 02:44

Det absolut bästa du kan göra är att försöka söka mer feedback från dina lärare om det är saker som är oklara när det kommer till vad som saknas.

Om det helt enkelt är så att du inte lyckas få A för att du inte kommer ihåg saker eller inte klarar av att lösa problem/svara på frågor då handlar det bara om att plugga på ett annat sätt. Sedan kan det faktiskt vara så, tyvärr, att du inte är intresserad av det du studerar? Att du inte har fallenhet för det och naturligt kommer behöva kämpa? I min mening är det inte alla som kan få A i alla ämnen, det är några få förunnat - speciellt utan att ta ut sig helt och hållet. Det är tabu att prata om i Sverige men om man förlikar sig med det faktumet kan man inse att maximering av sina styrkor är bäst.

När jag läste natur hade jag gräsliga betyg för att vi läste för många saker som jag inte var intresserad av alls. Historia, biologi, kemi, samhällskunskap, svenska osv. Jag brydde mig bara om fysik och matematik. Om du börjar läsa på universitet kommer du strax inse att där får du läsa det du är intresserad av snarare än att det ska vara så spretigt i alla möjliga riktningar.

För alla ämnen utom matte och fysik, gå in på skolverkts hemisda och kolla deras betygskriterier.

Vampyret2002 15
Postad: 3 jan 22:17

Qetsiyah - hur kommer det sig att du avråder från att kolla Skolverket om matematik och fysik? Bara nyfiken sådär ett år efter trådens död.

Hildad1226 5
Postad: 14 apr 17:31

Hej! Det finns många sätt att studera bättre och mer effektivt. Pröva dessa tekniker: 

  1. Active recall.
  2. Skriv en sammanfattning om det du har lärt dig med egna ord.
  3. Gör en quizlet.
  4. Förklara för någon annan. 
  5. Spela in din röst medans du förklarar och lyssna om på den senare.
  6. Prata med din lärare om hur provet kommer vara uppbyggt. 
  7. Försök förstå ämnet istället för att memorera det. 

Jag vet att det är svårt men jag hoppas att det hjälper dig. Tänk också på att har arbetspass som endast är upp till 30 min max. Ta korta pauser mellan varje arbetspass för att inte tappa fokus. Kolla också på videon nedan för motivation och andra effektiva tekniker som man kan använda för att plugga bättre. Lita på mig det är värt det. 

https://www.youtube.com/watch?v=IlU-zDU6aQ0

Mvh Hilda

Alex111 289
Postad: 14 apr 18:50
anonym8960 skrev:

Alltså... hur gör man för att få ett A på ett prov i gymnasiet? Än sålänge har jag inte ens fått ett B trots att jag pluggar natt och dag och efter skolan. Trots att jag läst på hemsidor hur man ska göra, har testat mycket men inget funkar. Pluggar t.o.m. under skolloven.. Jag har gett upp:D Det var enklare i grundskolan...

@anonym8960 Går du natur eller teknik? Om du svarar på frågan, kan jag ge dig mer programspecifika tips. Har en hel del att diskutera och dela med mig av för att hjälpa dig förstå problemet. 

Svara Avbryt
Close