1 svar
89 visningar
Popexpressen 65
Postad: 11 okt 2019 Redigerad: 11 okt 2019

Betyg

Om man får F på ett prov i engelska 5 men får A nästa gång man gör samma typ av test, och får A på allting förutom det man fick F på, vilket betyg får man då? Kan man få A även fast man fått F på ett prov eller det helt kört och man får F

Jonto 3351 – Tillträdande Moderator
Postad: 11 okt 2019 Redigerad: 11 okt 2019

Svaret är att man egentligen inte kan få betyg på enskilda prov. Läraren ska sätta ett slutbetyg där denne väger ihop och tar hänsyn till allt ni har gjort i förhållande till kunskapskraven. För att få ett A ska du ha visat att du når upp till alla kriterier som finns för A. Det finns dock inget som säger att du måste nå upp till dessa på varje prov eller uppnå alla dessa kriterier på samma prov. 

Om jag som lärare skulle se att du presterat och uppnått många A-kunskapskrav på ett senare prov men tidigare helt misslyckats och inte ens klarat E på ett prov som testade nästan samma sak, så skulle jag nog känna att jag behöver mer underlag och material för att veta vilken nivå som är "den rätta". Som lärare ska man också i högre grad ta hänsyn till det som görs senare i kursen än det som görs i början, då tankem är att man ska kunna utvecklas under kursens gång.

Svara Avbryt
Close