2 svar
1536 visningar
Elias.Ljung 1 – Fd. Medlem
Postad: 12 okt 2021 16:38

Dröm Resa Text På Spanska Inför Prov ÅK 9

Hej jag ska snart ha ett spanska prov där jag ska skriva en text om en dröm resa. Har svårt för grammatik och att skriva längre texter. Detta har jag kommit på hittills: (OBS texten saknar accenttecken och special tecken på till exempel España och sånt)

Vilka fel är i texten eller kan det skrivas på något bättre sätt? och ge gärna exempel på vad mer man kan skriva eftersom texten är påhittad.

Tack så mycket!

 

Mis vacaciones 

Este verano, mi familia y yo hemos ido a Espana porque mi padre ha cumplido 60 anos este ano. En Espana hemos vivido en un hotel de cinco estrellas. El hotel ha tenido una piscina grande. He encanta la comida y la cultura de Espana. Hemos estado en el Zoo de Madrid. Hemos visto un monton de animales por ejemplo pinguinos, jirafas, sepientes y aranas. Luego hemos viajado regresa de Suecia. En Suecia he visitado mi amigo en Knivsta. Hemos comido en un restaurante muy mal. Hemos odiado toda la comida.                 

Hondel 1246
Postad: 13 okt 2021 17:20 Redigerad: 13 okt 2021 17:21

Jag är lite osäker på valet av tempus. Du använder konsekvent "Vi har åkt till Spanien", "min pappa har fyllt 60 år" (btw, det är rätt viktigt att du använder ñ i años, annars betyder det något helt annat...). Det kanske funkar ibland, men ibland låter det ganska konstigt, som sista meningen "Vi har avskytt all mat". Måste du beskriva en resa som du har gjort? Eller skulle det gå att beskriva en resa som du gör just nu? Då kan du blanda "Vi har åkt till ett zoo" med presens "jag älskar maten och kulturen i Spanien"

Jan Ragnar 1548
Postad: 16 okt 2021 00:19

Svara Avbryt
Close