1 svar
78 visningar
rbex 1
Postad: 27 sep 19:00 Redigerad: 27 sep 19:00

Franska 3 slutprov

Hej! Jag har studerat franska 3 på komvux nu hos jensen. Jag har fått bra betyg hittills och kämpat mig igenom alla uppgifter på heltid, lite stressigt haha. Hursomhelst så undrar jag om det är någon fler som gått franska 3 och isåfall om ni vet vad det är som bedöms på slutprovet? Eller några allmänna tips...

Vet att det inte är muntlig examination, och inte heller hörförståelse. Så antar att det är grammatik, läsförståelse osv... Jag känner att jag inte vet vart jag ska rikta fokus inför provet, finns ju hur mycket grammatikregler som helst, tränar verbens konjugationer just nu men känner mig mer och mer stressad..

Tips? 

 

(även glad om någon har tips på övnings-prov)

Axiom 589
Postad: 3 okt 15:47 Redigerad: 3 okt 15:48

Jag gick Franska 3 för 2 år sedan (jag gick även franska 4 för 1 år sedan)på gymnasiet och vad jag minns så är provet uppdelat lite grann som på engelskan i högstadiet. Det finns en del på det skriftliga provet som är att du ska skriva en hel text och en annan del där du ska kunna mer grammatik och passande ord (mer läsförståelse) + en del där du svarar på frågor om texter.

Men lite beroende på om det är den skriftliga delen eller om det är läsförståelsen så skiljer det sig något i vad du borde lägga fokuset på :)

Svara Avbryt
Close