1 svar
45 visningar
saffy 12
Postad: 24 feb 2019 Redigerad: 24 feb 2019

Hjälp med en fråga i "La música del viento"

Hej!

Vi håller just nu på att läsa "La música del viento" i skolan och jag skulle behöva hjälp med att besvara den andra frågan i boken. Den lyder: El autor no nos cuenta si Alberto Serradell es rubio o moreno, bajo o alto, pero sí escribe sobre sus ideas. ¿Qué clase de persona es?

 Skulle någon vara så vänlig att tipsa vart i boken man kan hitta detta svar, alternativt hjälpa till på traven. 

 Tacksam för hjälp!

annlu 225
Postad: 25 feb 2019

Hej saffy! 

Jag har inte läst den boken men tänker spontant att detta är en fråga man kan besvara när man läser den.. Visst får du väl en känsla för vilken typ av person Alberto kan vara? Jag vet vad boken handlar om, så redan där förstår jag att det borde handla om en solidarisk person, med känsla för vad som är etiskt rätt och fel. Någon som värnar om barns rättigheter och vill försvara och hjälpa de som har det sämre.

Det du kan göra är att så fort du läser något som ger dig denna typ av inblick i hur Alberto är som person, hans ideal och tankar, så antecknar du det (skriv ner meningen/meningarna och vilken sida i boken du har hittat det på). Sådant här brukar man kunna hitta på många ställen i en bok, exempelvis:

  • En direkt beskrivning som författaren ger av huvudpersonen, tex: "Han är snäll".
  • En kommentar som någon säger till Albero i en konversation, kanske om hur han är: "...du som alltid säger...", "...du som alltid vill..."
  • Något Alberto själv tänker: "jag blir så arg när... " 
  • Något Alberto gör som visar vad han är för typ av person
  • Osv...
Svara Avbryt
Close