2 svar
106 visningar
Student03 7
Postad: 29 jan 2021

Hur blir man bättre på läs/hörförståelse på engelska?

Jag har ett problem gällande detta, det är så att jag alltid når höga betyg vad gäller prov, inlämningar och presentations etc. under kursens gång. Men när det väl kommer till proficiency test där läs och hörförståelse testas, får jag dåliga resultat, vilket resluterar i att hela mitt betyg sänks, och allt högt jag fått går till waste. Dessa testen sänker verkligen mycket. Jag skulle vilja få lite tips på hur man blir bättre på sådana test, tacksam för svar!!

oggih 858 – F.d. Moderator
Postad: 30 jan 2021 Redigerad: 30 jan 2021

Delvis handlar det om att vänja sig vid själva provsituationen och provformatet. Ett tips kan därför vara att att leta upp lite gamla prov (t.ex. nationella prov eller TOEFL-prov), och öva på dessa. Fundera gärna också på varför du tappar poäng: Är det t.ex. eller någon särskild typ av texter/ljudklipp som ställer tilll det för dig? Behöver du förbättra ordförrådet inom något visst ämesområde, träna mer på idoiomatiska uttryck eller någon särskild dialekt?

Utöver detta är nog det bästa du kan göra att helt enkelt läsa och lyssna mycket på engelska. Se det här inlägget för lite tips och länkar som kanske kan vara till nytta. Lycka till!

Alex111 237
Postad: 30 jan 2021

Kan föreslå att kolla på engelskspråkiga filmer med engelska-undertexter (subtitles), och lyssna på engelskspråkig musik. Ett annat tips är att läsa engelskspråkig litteratur, både skönlitteratur, faktaböcker och artiklar online, lite varje dag, eller något/några kapitel i veckan. En gång i veckan kan du skriva ut lite ord och uttryck (15-25 st) ur det du läst, och skapa glosförhör på dem, exempelvis med hjälp av Quizlet. Låter komplicerat, men det innebär ändå bara att dedikera lite tid i veckan till Engelskan, vilket i sin tur leder till högre betyg. Ta det som plugg, precis som du pluggar till andra ämnen, så blir allt bra ;)

Svara Avbryt
Close