1 svar
112 visningar
anitaaa 18
Postad: 21 jan 15:45

Hur förbättrar man skrivandet??

Hej, jag går i 1:an på gymnasiet och läser alltså Spanska 3. Är generellt ganska ointresserad av spanska p.g.a dålig lärare (inte bara min egen åsikt), men jag har ändå alltid fått A utan bekymmer. Vi hade tre prov innan jul om preteritum, läsförståelsen var jag 1 poäng ifrån A på, muntliga fick jag A på men skriftliga fick jag D på. Nästa prov är om 2 veckor.

Jag vet verkligen inte vad jag har gjort för fel, jag frågade läraren och han sa att jag "inte kan använda verb" och att han inte förstod det jag skrev på en del ställen. Som exempel sa han att jag skrev "nos casa" istället för "nuestro casa", något vi för övrigt inte har gått igenom. Jag är helt säker på att jag böjde verben rätt. Dessutom så skulle jag få mycket sämre på de andra delarna om jag gjorde fel. Jag antar att jag måste träna mer generellt på spanska men jag vet verkligen inte hur jag ska kunna förbättra mig så pass mycket på 2 veckor. 

Har ni några tips på hur man kan träna mer generellt på skrivandet?

jakobpwns 472
Postad: 7 mar 15:51 Redigerad: 7 mar 15:53

Spanishdict.com är en bra sida som har alla böjningar av verb man kan tänka sig (obs den är engelska-spanska eller vice versa, inte svenska). Jag skulle träna på att skriva lite meningar som fokuserar på grammatik, och jämföra med den sidan.

Exempel: Skriv "Igår åt jag en macka". För enkelt? Lägg till lite mer grammatik som kanske krånglar till det. "Igår åt jag en macka som min bror glömde ta med sig". Osv, det viktigaste är att både kunna grammatiken och kunna få ihop meningar som går ihop. 

Det där med nuestro som du beskriver är bra att kunna (possessiva pronomen), här är en bild på skillnaderna mellan jag - min, du - din osv. https://prnt.sc/10fc63n 

Oh och använd aldrig Google Translate, det suger

Svara Avbryt
Close