9 svar
136 visningar
Qetsiyah är nöjd med hjälpen!
Qetsiyah Online 2454
Postad: 25 feb 2020 Redigerad: 25 feb 2020

Hur vanligt är det att en civil person närvarar vid en disputation?

Jag vill gärna, men det känns som att även om det är öppet för allmänheten så är det ingen som gör det och om jag går så blir jag utstirrad.

Om det är en något känd forskare vid ett lite större universitet och ett någorlunda intressant ämne så är det inte så ovanligt att det kommer några personer. Då är det kanske främst dock andra forskare, studenter inom ämnet vid universitetet eller närliggande universitet om man nu vill benämna dessa som civila.

Är det en okänd forskare i ett marginaliserat eller inte så intressant ämne så kommer nog ingen.

Om du gärna vill och det är öppet för allmänheten, så gå dit. Även om du är ensam så blir du nig inte utstirrad. De tycker nog tvärtom att det är trevligt att någon kommer och intresserar sig för deras forskning och uppsats. Kanske kan du till och med få dig en pratstund med disputanten :)

Qetsiyah Online 2454
Postad: 11 mar 2020

Vadå känd forskare? Man är väl knappast känd som forskare innan man tekniskt sätt blivit en?

Studenter inom ämnet... Nja jag tänkte gå på en mattedisputation.

Okej! Jag ska nu bara leta upp disputationsscheman/annonser eller vad det kan kallas och hitta nån som ser kul ut (=som jag kan förstå en smula av).

Teraeagle 9218 – Moderator
Postad: 12 mar 2020

Det är vanligt. 

Smutsmunnen 126
Postad: 14 mar 2020

Aldrig hört talas om en disputation där det inte kommit någon som bara är nyfiken.

Nin intryck är snarast att det alltid kommer minst en person som helst borde få psykiatrisk vård.

Alltid någon som kommer med helt bissara frågor. "Den professor Himmler som du citerar, är det samna person som nazisten Himmler", " Har du någonsin tänkt att svaren på dina frågor kanske finns i bibeln?".

Qetsiyah Online 2454
Postad: 18 mar 2020

Seriöst? Om jag får en sån dum fråga när jag disputerar tänker jag kasta vatten på personen, kanske hela glaset för extra effekt.

Skulle du verkligen sabba din doktorsexamen på ett så barnsligt sätt?

Qetsiyah Online 2454
Postad: 18 mar 2020 Redigerad: 18 mar 2020

Utan tvekan!

Det skulle inte påverka min titel ändå

Jag tror inte du skulle bli godkänd, om du bär dig så dumt åt. Det skulle helt klart göra det betydligt svårare för dig om du vill göra en akademisk karriär. Din handledare skulle förmodligen få ett försämrat rykte p g a att hen släppt fram någon som visar sig vara så omogen.

Disputationer ska vara publika, så det är fritt fram att delta. Det är rätt vanligt att släkt och vänner är med på disputationer, så det kommer att vara ickeexperter där också (är det just matematik så brukar det vara komplicerat nog att det bara är några få i rummet som hänger med helt).

Svara Avbryt
Close