3 svar
131 visningar
Sondos 5
Postad: 28 sep 2020

Jag behöver hjälp

Jag har nationella prov (muntligt) snart inom engelska. Och jag är inte så bra på engleska, jag är väödigt stressad också.

Kan jag får tips på vad jag kan göra? Vilka ord ska jag kunna inom engleska? Hur ser ett muntligt engleska nationeellaprov ut? Och vad ska man göra inom nationellaprov muntligt?

linhhh123 12
Postad: 30 sep 2020

Om du vill veta hur engelska nationella ser ut kan du söka upp gamla nationella prov. Det är också ett bra sätt att öva inför nationella prov. Om du fortfarande är osäker kan du fråga din engelska lärare. 

Sondos 5
Postad: 14 okt 2020

Tack, har du gjort nationella prov isf hur var det?

1Dfan123 9
Postad: 19 jan 2021

Skolverkets hemsida har olika gamla NP man kan göra. Den muntliga delen var (för mig) att diskutera olika ämnen med en kamrat och förklara vad man tyckte, tänkte osv kring det ämnet. Men om du vill utveckla och öva på ditt ordförråd och uttal skulle jag tipsa att kolla mycket t.ex. Youtube på engelska eller gå in på hemsidan Thesaurus.com för att se olika synonymer på engelska. Vill du öva ditt uttal kan du t.ex. skriva in ordet i google översätt och lyssna på hur rösten säger ordet. Du kan även öva olika glosor osv. 

Hoppas det hjälpte och lycka till!

Svara Avbryt
Close