2 svar
95 visningar
Videungen04 är nöjd med hjälpen
Videungen04 2
Postad: 12 mar 2020 21:36 Redigerad: 12 mar 2020 21:37

Kan någon rätta ett superkort stycke på spanska?

Lo más importande de la economía de Venezuela es el petróleo. A causa del petróleo, Venezuela era el país más rico en Sudamérica. Pero desde 2014, el petróleo ha disminuido en valor y desafortunadamente el país ha convertido más pobre.

 

Det viktigaste för Venezuelas ekonomi (economía eller finanza?) är oljan. På grund av DEN (hur skriver man det?), var Venezuela det rikaste landet i Sydamerika (Vet inte om jag har använt preteritum korrekt). Men sedan 2014, har oljan sjunkit i värde och oturligt nog har landet blivit fattigare.

Är osäker på om grammatiken stämmer och om ordvalen är korrekta. Skulle uppskatta hjälp! Tack på förhand. (Har egentligen en hel presentation, men jag vill inte vara en jobbig typ och lägga upp allt här...XD)

nikoniko 156
Postad: 13 mar 2020 13:26

Om det är så, att ingen kan hjälpa dig, så tipsar jag att använda dig av grammatikkontroller online, använd dig av olika hemsidor, så får du bort de flesta felen. (Se till att läs varför något var fel, så att man lär sig:) ).

https://languagetool.org/

https://spanishchecker.com/

https://www.spanishcorrector.com/

Det här är inte något jag rekommenderar, de visar inte alltid korrekt, men om det är ett nödfall, så skulle jag ha använt mig av grammatikkontroller online.

Hondel 420
Postad: 19 mar 2020 19:29

Hej. Jag skulle nog upprepat olja som du gjort istället för att skriva "den" :)

En grej som jag skulle ändra: bli fattigare heter volverse más pobre. Volverse är både reflexivt och oregelbundet, så det skulle alltså bli "...el país se ha vuelto más pobre."

"att bli" på spanska är tyvärr inte bara ett verb utan beror lite på vad man blir för något. Generellt är dock att verben man använder alltid är reflexiva. Du har använt convertir, men convertirse skulle varit det korrekta om landet hade blivit något annat än fattigt. I det fallet ska det också finnas med ett "en" efteråt. Exempelvis: "El país se ha convertido en el líder en el uso del internet" (landet har blivit ledaren av internet-användning)

Svara Avbryt
Close