5 svar
250 visningar
sidrahusseini23 134 – Avstängd
Postad: 13 maj 2019 Redigerad: 13 maj 2019

Nyfödd

hur blir en nyfödd kristen enligt kristendomen? hur blir en nyfödd muslim enligt islam? hur blir en nyfödd jude enligt judendomen? Hur blir en nyfödd hindu enligt hinduismen? Hur blir en nyfödd buddhist enligt buddhismen? Behöver hjälp fort tack på förhand (:

Man kan inte bli medlem i en religion. En religion är en tro. Man kan bli medlem i ett samfund exempelvis Svenska Kyrkan. Det är oftast en rent byråkratisk formalitet

Jag har bara erfarenheter från Kristendomen. Där har man dopet som sker normalt efter någon månad eller två från att man föds. Det är föräldrarna som väljer om barnet ska döpas. Genom dopet tas man upp och blir en del av den kristna församlingen. I samband med detta blir man också allt som oftast medlem i Svenska kyrkan. Ett medlemskap som man dock kan avsluta. Man måste dock inte vara döpt för att vara troende eller medlem i Svenska kyrkan.

sidrahusseini23 134 – Avstängd
Postad: 13 maj 2019 Redigerad: 13 maj 2019

Detta är en skoluppgift som jag fått,jag tror att frågan är fel formulerad, tror att frågan menar hur skiljer sig det åt mellan religionerna hur en nyfödd blir religiös,alltså hur blir en nyfödd kristen enligt kristendomen? hur blir en nyfödd muslim enligt islam? hur blir en nyfödd jude enligt judendomen? Hur blir en nyfödd hindu enligt hinduismen? Hur blir en nyfödd buddhist enligt buddhismen?

Jag förstår inte vad som är poängen med just "nyfödd". 

Det beror på hur man definierar begreppen kristen, jude, muslim, hindu, buddhist. Ibland definierar vi utefter vilket land, samhälle eller familj man tillhör, i det fallet blir man automatiskt religiös och tillhör religionen från födseln.

Ibland definierar vi kristen, jude, muslim, hindu, buddhist utefter om man är troende och praktiserar religionen. Utifrån detta så är det högst individuellt om och när man hittar sin tro. Vissa gör det aldrig och blir sekulariserade eller tar avstånd från religionen. 

Jag skulle inte kunna svara på frågan hur och när jag blev kristen. Jag döptes den 3 juni 1996 och tillhör sen dess den kristna gemenskapen. Jag gick i kyrkan som ung då min far är präst. Jag tog emot nattvard och bad regelbundet när jag var 10-11 år. Jag konfirmerades när jag var 15 år och började då fundera över gud och religionen. Jag kan inte säga hur eller när jag under denna tid blev kristen. 

Jag tycker frågan helt saknar mening. Det skiljer mer från person till person och finns inget generellt i religionerna som säger "hur man blir muslim/jude/kristen/buddhist/hindu".

woozah 1433
Postad: 14 maj 2019

Jag håller helt med Jonto.

 

Utöver det tycker jag detta är en nonsensfråga, då jag framför allt tycker att för att klassificera sig som troende så bör man först förstå vad man tror på. Just att förstå är enligt mig inte något som småbarn gör(på detta plan av förstående), och då skulle jag säga att även om du så föds in i islam, kristendom, judendom o.s.v. så är det rent formellt omöjligt att vara troende som en ett-åring.

När jag var liten blev man medlem i Svenska Kyrkan vid födelsen, men det var på den tiden det fanns en statskyrka. 

Svara Avbryt
Close