3 svar
118 visningar
Vee Al-Qahtany är nöjd med hjälpen
Vee Al-Qahtany 34
Postad: 26 nov 2020 18:20 Redigerad: 26 nov 2020 19:26

Riskerar underkänt

Hej!

Jag har fått underkänt på läsförståelse testet i spanska, men i dom andra proven har jag fått mer än ett godkänt betyg, och på glosorna är jag inte den som får rätt på allt.

Kan jag riskera att få underkänt då?

Och har nån några studie-tips om hur man får ett bättre betyg i spanskan, eller andra ämnen.

//Tack

joculator 3623 – F.d. Moderator
Postad: 26 nov 2020 19:55

För språk tycker jag att det är bra att:
* Lyssna på språket. Kanske en ljudbok eller musik. Du behöver inte förstå vad de säger, bara lyssna. Detta mest för att få till betoning och rytm. Om du kan hitta kurser med både text och ljudinspelningar så är det såklart va¨ldigt bra.
* Läs texten. Plugga inte bara glosor, plugga hela meningar. Då får man mycket gratis. Det finns mycket som jag inte kan vilken exakt grammatikregel som gäller, men jag vet hur man säger/skriver det för jag ... har hört det.
* Plugga glosor. Gör flash-cards och ha dem med dig hela tiden. Det finns även appar till telefonen som gör detta. Det gör att du repeterar ofta, ofta, ofta. 
* om du har någon kompis som kan språket eller också pluggar det kan ni försöka prata med varandra (det är lättare när man har kommit en bit på vägen).

Vee Al-Qahtany 34
Postad: 30 nov 2020 23:29

Tack ((:

IdaK 15
Postad: 7 dec 2020 21:43

mitt tips är att koppla ihop glosorna med andra ord eller meningar. T. ex despertarse (att vakna) Jag kopplar det med "jag blir desperat över att vakna" 

Det låter jobbigt och konstigt men det funkar garanterat eftersom vår hjärna kan koppla allt enklare.Du ska med ditt eget ordförråd koppla spanska meningar med svenska, eller måla upp en bild i huvudet. "Silla" är ju stol, då tänker jag på massor av sillar på en stol.

Hoppas detta kan hjälpa dig! 

Svara Avbryt
Close