1 svar
140 visningar
mimmi.roos 11
Postad: 6 jan 2022 17:13

Teckenspråk för hörande 2 - Översättning till teckenspråkstext

Hejsan!

Nu har jag en fråga ang teckenspråk, tänkte att någon här kanske kan med tanke på att läraren ta väldigt lång tid på sig att svara. Jag sitter just nu och över sätter en text från svenska till teckenspråkstext men är inte säker på att jag tänker rätt. I boken finns inget facit så det är svårt att veta om man tänker rätt eller fel. Ni som vet, ser de rätt ut? Har jag glömt något? Behöver jag göra om? Tack på förhand!

Svenska texten, i min bok: 

Bo kommer för sent.

Klockan halv åtta på morgonen står Bo Lundin och väntar på bussen till universitetet, men den kommer inte. Bo går fram och tillbaka på busshållplatsen, men bussen kommer fortfarande inte. När Bo nu tittar på klockan är den kvart i åtta, och lektionen i engelska börjar kvart över åtta. Bo börjar gå till universitetet men han är inte framme förrän halv nio. Han kommer för sent. Han har verkligen haft otur idag. 

Min översättning till teckenspråkstext: 

Sent Bo komma. 

Halv åtta morgon buss vänta B-O L-U-N-D-I-N till universitetet buss inte komma Busshållplatsen B-O gå fram tillbaka Buss fortfarande inte komma Kvart i åtta B-O titta klockan nu kvart över åtta engelska lektion börjaHalv nio universitet B-O gå 
sent han kom I dag han PI otur

Momina Aslami 1
Postad: 29 okt 18:32

Åh nej, det låter verkligen som att Bo hade otur med bussen idag. Att komma sent till universitetet är aldrig roligt. Hoppas resten av dagen blir bättre för honom!

Svara Avbryt
Close