1 svar
47 visningar
Sharaf 223
Postad: 18 maj 18:09

Till alla moderator och lärare från mig.

Hej! Till alla lärare och moderator och även elever som brujar hjälpa till eleverna med upgifter. Jag vill att alla som hjälper mig inte använder Wikipedia som hjälp till mig för där kan vem som helst skriva in fakta. Ett tips att slut amed den källan är att ni också gör så med andra elever för då kommer man ihåg att man inte skulle göra det på denna,men kan vara bra för andra också. 

Det finns ingen lärare som får böraja kommentera om varför och att det är en bra källa för jag har fått lov av smaragdalena. 

Ne.se är en jätte bra sida eller historjesaiten som handlar mest histora. 

 

Hoppas man kommer ihåg att inte hjälper med Wikipedia.se

Jonto Online 5452 – Moderator
Postad: 18 maj 18:14 Redigerad: 18 maj 18:14

Jag lägger in mitt svar här, inte för din skull, för jag ser vad du tycker men för andra som läser här inne:

Wikipedia bör man inte använda som källa när man exempelvis skriver ett arbete eller uppsats. Detta för att man inte vet vem eller vilka som står bakom informationen på Wikipedia. Det allra mesta som står där är troligtvis korrekt men ur källkritisk synpunkt så är det ingen bra källa av den principen att det inte går att veta vem som bidragit med informationen och att ingen står ansvarig för innehållet. Därför vill många lärare att man undviker den som källa när man skriver arbeten.

Det finns dock många saker som Wikipedia är utmärkt för exempelvis när man vill lära sig någonting,  få en sammanfattning av någonting, kolla upp vad ett begrepp betyder eller sådant. Då är det enkelt och lätt att hitta rätt artikel på Wikipedia och man kan utgå från att den i de flesta fall i huvudsak stämmer.

På Wikipedia finns också i många fall länkar till de källor som Wikipedia använt. Då kan man gå in och titta vidare på dem och använda dem som källor istället.

Wikipedia är bra om man använder den på rätt sätt.

I exempelvis SO-ämnena så brukar jag tipsa om SO-rummet. De har artiklar om det mesta inom SO-ämnena och är en bra källa som inte är Wikipedia.

Här på Pluggakuten så hjälper våra användare till på olika sätt och det är helt okej att länka till Wikipedia. Det är den som får hjälp som alltid måste läsa igenom hjälpen och tipsen och sen själv avgöra om det är något som är bra att använda sig av eller till hjälp. Man kan exempelvis fråga om personen som tipsar vet om någon anna källa eller vänta på att någon annan svara och kommer med tips.

Svara Avbryt
Close