2 svar
271 visningar
Mamma Lotta 3
Postad: 7 sep 2017

Tips på bra struktur i franskastudier (nybörjare) sökes!

Sonen har just börjat läsa franska (åk7). De har ännu ingen bok, utan ska "banka in"  åk 6-boken "utan bok". Han har bara sina egna, inte alltid korrekta anteckningar att tillgå hemma.

Känns som om detta kan bli en katastrof, det är för ostrukturerat och svårt att återskapa hemma när det ska pluggas. Varje lektion fler o fler fraser och ord, men inga instruktioner.

Jag undrar om någon har tips på tex youtube-lektioner anpassade för just svenska grundskolans nybörjarkurs? Eller andra bra sidor?

Och uttalsregler i någon bra lathund? (Har man frångått att lära ut fonetisk skrift?)

 

Mamma till mycket skoltrött 13-åring...

Anoukikoki 12
Postad: 31 okt 2017

Bonjour!

Det finns en uppsjö av bra hemsidor och appar för att underlätta språkinlärning och boosta motivationen. Jag har en vän som använt sig av appen Duolingo, just för att lära sig grunderna i franska, och varit väldigt nöjd och tyckt det är roligt.

Annars finns även denna sida som jag använt mig av, som lärare. Många varierande övningar, så det är bara att prova sig fram.

https://www.lepointdufle.net/p/learnfrench.htm

Bonne chance!

nikoniko 35
Postad: 17 okt 2018

På min skola använder vi boken "bon voyage" som finns från sexan till nian, och övningarna finns alla online, och alla kan komma åt övningarna utan att behöva logga in och det finns dessutom några ljudfiler som kan vara bra för uttalet.

6:an

7:an

8:an

9:an

Hoppas att det hjälper dig och din son :-).

Svara Avbryt
Close