2 svar
69 visningar
Menjavetinte är nöjd med hjälpen!
Menjavetinte 1
Postad: 4 nov 2020

Vet inte hur jag ska skriva de!

Jag har väldigt svårt för att skriva texter i spanskan. Jag behöver verkligen hjälp då jag håller på att bli underkänd i ämnet för att jag inte har klarat just skrivdelen. Jag ska göra en pressentation om min dag och lite om min fritid. Jag tänkte att om någon har tiden och ludt då får ni gärna kolla lite på min text. Det skulle betyda så mycket! 

" Det jag börjar med på morgonen är att jag går upp runt 6, sen brukar jag gå ner till badrummet och duschar, om jag inte gjort det kvällen innan, efter det sen så brukar jag gå upp och göra mig iordning, mitt hår och så. När jag är färdig på mitt rum så går jag ner och äter lite frukost, sen bortsar jag även tänderna. Jag tar sedan på mig min jacka, tar min väska och går mot bussen. Det är min morgon.

När jag kommer hem så brukar jag äta lite mellanmål och sedan gå ut en runda med hunden, så han får röra lite på sig. Efter det så lägger jag mig i min säng och kollar på ett avsnitt av "La casa de papel". Sedan är det stallet som gäller. På kvällen, när jag är klar så går jag in, äter och borstar tänderna, sen är det dags att sova.

Mina helger brukar se väldigt lika ut. Jag brukar ha en dag med stallet, där jag bara är hemma och vilar och sånt. Den andra dagen så brukar det vara tävlingar som jag åker på. Jag  älskar den sporten jag håller på med, ridsport!"

Detta är texten jag tänkte mig, jag förstår om det inte går att skriva exakt lika men något i den stilen iallafall. Jag skulle vara sjukt tacksam för svar då det finns ord som jag verkligen inte kan komma på eller förstå hur jag ska säga dem för att det ska binda ihop hela meningar. Tack på förhand! <3

Du får vara mer specifik på vad du inte kan. Det är inte så att vi ska översätta hela texten. För det första vore det fusk, för det andra lär du dig inte så bra på det. Börja skriva och fråga sedan om specifika saker. Exempelvis ”jag har svårt att böja verb” eller bara ”hur säger man denna mening, jag har försökt såhär: ...”

Laguna 11780
Postad: 4 nov 2020

Jag tycker det är ganska ambitiöst att skriva en text som man vill ha den på svenska, och sedan översätta den. Det är bra, menar jag. Men det betyder att man måste slå upp ord man inte har lärt sig än, och kanske använder en del ny grammatik också. Ny grammatik kan ingen begära att du ska använda. 

Svara Avbryt
Close