7 svar
338 visningar
loka crush är nöjd med hjälpen
loka crush 7
Postad: 13 mar 20:23

Tips på hur man kan bli bättre på franska?

Tjenaaa, loca crush här igen!

Jag går på franska i åk 9 och undrar hur man kan bli bättre på franska då jag vill bli bättre inför NP (i franska) prov samt andra prov och muntliga framställningar. 

Har såklart gjort det som alla andra tipsar om: se på filmer, skriva om och om igen, traggla begrepp samt ord, prata franska m någon osv.

Men finns det något mer man kan göra elr? 

Tacksam för tips!!! :D

naytte 1113
Postad: 19 mar 12:19

Det allra viktigaste: prata språket

För sådana ändamål finns det flera olika tjänster, exempelvis Discord, där man kan komma i kontakt med franska.

Josefin P 107
Postad: 16 apr 20:31

Hej.

Youtube lektioner.
Finns bla” street French” . Där förklarar Maria och Charlie på ett bra sätt. Maria är från Frankrike.  Men fler lektioner.
Musik mm. Appar. 


Har bott i Frankrike en kort tid, men jag kunde för lite franska. Så det är inte att rekommendera, att flytta till Frankrike om man inte kan bra Franska.  Det blir bara en låst och jobbig situation.
Inte så många där som kan engelska.

 Funderar nu på ett land som Kanada. Där jag kan ha engelskan som grund, och successivt går över till franska när jag känner mig bekväm med fraserna. 


Då jag har svårt att få jobb här. Så är det ytterligare ett skäl till att jag planerar flytt. 

lycka till med studierna. 

 

Lycka till. 

loka crush 7
Postad: 18 apr 16:07

Tack för tipsen!!

Airellerouge 1
Postad: 1 sep 17:31

Hej Loka crush! Har lärt mig själv Franska och anser inte att tipsen ovanför är något speciellt som kommer få dig att lära dig franska snabbare än den tråkiga grundskoletakten.

Om du verkligen vill lära dig ett språk så behövs tid men också en struktur och effektivt arbete.

Jag rekommenderar därför starkt att ladda ner Anki flashcards och börja träna 15 min varje dag med denna app. Finns jättemånga decks som innehåller franska meningar med inspelningar av franska personer (för att öva vokabulär, grammatik och även uttal i ett). Det finns även deck som innehåller 5000 av dem vanligaste franska orden, där varje ord kommer med ljud och bilder (för att öva vokabulär). 

Rekommenderar att du tar för vana när du arbetar med Anki att alltid repetera och verkligen ÖVERDRIVA (ja överdriv ljuden och rörelserna så det känns nästan pinsamt. För att sen när du pratar vanligt kommer det att kännas enkelt att uttala) ditt uttal efter varje ord/mening för att arbeta dina muskler och få dem att bli vana med alla nasala ljud.

Här nedan är en länk om du inte vet vad Anki är.

https://youtu.be/6MAw274LtNk

Andra resursen jag rekommenderar är en podcast som heter Innerfrench. 

Här är länken till första avsnittet.

https://innerfrench.com/01-learn-french-naturally/

Finns över 110 st nu och det tillkommer hela tiden nya. Gör ett konto på  hemsidan så kan du även läsa allt han säger i podcasten samtidigt som du lyssnar. Det är verkligen en bra metod för att förstå skillnaderna mellan skriftligt och muntligt.

Även här rekommenderar jag att ha för vana att sätta en timer på 5 minuter där du repeterar ord för ord vad han säger. 

Lägger du 15 min till Anki och 15 min till podcasten varje dag i ett år har du 168 timmar franska bakom dig. Då tror jag att du, precis som jag, är kapabel att prata franska flytande (alltså med ett flyt, man kan alltid lära sig mer, det tar liksom aldrig stopp i inlärningen av ett språk, eller andra ämnen för den delen). On vit et on apprend, c'est la vie! 

Bonne chance! 

naytte 1113
Postad: 1 sep 19:48 Redigerad: 1 sep 20:59

Hej Loka crush! Har lärt mig själv Franska och anser inte att tipsen ovanför är något speciellt som kommer få dig att lära dig franska snabbare än den tråkiga grundskoletakten.

Att bara lyssna på franska och plugga flashcards ökar bara ens hörförståelse, inte ens talförmåga. Jag tycker det är lite oförskämt att påstå att det inte hjälper avsevärt att prata. Problemet med grundskoleundervisningen i språk är bland annat att man aldrig får tala språken som lärs ut.

ensvensk 213
Postad: 2 nov 21:49

Hej, har ni några appar ni kan rekomendera som är bra för nybörjare? för att det är många appar som tex duolingo som lär inte så bra och de kostar. 

82372718 75
Postad: 2 nov 22:00 Redigerad: 2 nov 22:05
ensvensk skrev:

Hej, har ni några appar ni kan rekomendera som är bra för nybörjare? för att det är många appar som tex duolingo som lär inte så bra och de kostar. 

Hej ! Jag tycker i alla fall att gratis-Duolingo är ganska bra, som ett komplement till annan inlärning. Jag rekommenderar starkt YouTube-kanaler, som EasyFrench. De har många autentiska små klipp man kan se på. Finns även andra bra kanaler. 

 

 

Sen har du appar som Quizlet om du vill träna glosor. Man kan söka och hitta massa olika uppsättningar av ord. 

Svara Avbryt
Close